Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Γιατί όλοι αυτοί είναι στους δρόμους;

Μαθητές, φοιτητές, δημόσιοι υπάλληλοι, ταξιτζήδες φορτηγατζήδες, νοσοκομειακοί γιατροί, καθηγητές, δάσκαλοι, συνταξιούχοι, αστυνομικοί, πρώην στρατιωτικοί.

Μερικές από τις κοινωνικές ομάδες που βγήκαν στους δρόμους και τις πλατείες την εβδομάδα που πέρασε. Αν σε αυτούς, προσθέσουμε και τις υπόλοιπες κατηγορίες του πληθυσμού, μισθωτούς, απολυμένους, ανέργους, μικρομεσαίους, που βγήκαν στους δρόμους τις προηγούμενες εβδομάδες, έχουμε το σύνολο του πληθυσμού, να βρίσκεται σε εγρήγορση.
Γιατί όλοι αυτοί είναι στους δρόμους; Μα για να πανηγυρίσουν και να γιορτάσουν τα 2 χρόνια που το ΠΑΣΟΚ είναι στην κυβέρνηση. Τα δύο χρόνια που ο Γιώργος, είναι πρωθυπουργός. Τα δυο χρόνια εφαρμογής σοσιαλιστικών πρακτικών, πάνω στο κεφάλι του τυχερού ελληνικού λαού. Ποτέ στην σύγχρονη ιστορία, της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, η επέτειος της νίκης ενός κόμματος δεν γιορτάστηκε τόσο πολύ και με τέτοια ένταση.

Ποτέ επί ένα χρόνο, σχεδόν κάθε μέρα στους δρόμους της πρωτεύουσας δεν υπήρχαν ενθουσιώδεις, μαχητικοί, φανατικοί, υπερασπιστές μιας κυβέρνησης, που πασχίζει για τον Έλληνα, και πονάει γι αυτόν.

Τυχεροί έλληνες, τυχερή Ελλάδα. Μάλλον ο πιο τυχερός λαός στην Ευρώπη ίσως και στον κόσμο. Όλοι μιλούν γι αυτόν, όλοι σκέφτονται μέτρα για το καλό του και για το λαμπρό του μέλλον. Και κυρίως όλοι μιλούν για μια κυβέρνηση, που έχει στύψει το μυαλό της για να σκεφτεί το πιο απίθανο μέτρο, την πιο απίθανη ιδέα, τον πιο ευρηματικό τρόπο για να ξαλαφρώσει τους πολίτες από τον βραχνά των υλικών αγαθών.

Δικαίως λοιπόν ελληνικέ λαέ γιορτάζεις με αυτόν τον τρόπο, την ευτυχία που σου έτυχε. (για την ακρίβεια, που επέλεξες). Οι εορτασμοί ξεκίνησαν πριν κάποιους μήνες και επεκτείνονται μέρα με την ημέρα, αγγίζοντας όλο και περισσότερους συμπολίτες μας.

Για παράδειγμα στις γειτονιές της Αθήνας και άλλων πόλεων, όταν απλοί άνθρωποι, συνωστίζονται, για να πλησιάσουν ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου, έναν απλό βουλευτή, να τον δουν από κοντά να τον αγγίξουν, να του προσφέρουν ένα μικρό συμβολικό δώρο (γιαούρτι, αυγό, μπουκάλι νερού κλπ).

Ποτέ άλλοτε λαός και κυβέρνηση, δεν ήταν τόσο αδερφωμένοι, όσο στις μέρες μας. Και κατ επέκταση λαός και αστυνομία, λαός και ειδικές δυνάμεις, και μελλοντικά, σίγουρα, λαός και στρατός.

Αυτό το μήνυμα στήριξης και εμψύχωσης της κυβέρνησης θέλουμε και προτείνουμε να το περάσουμε παντού, στην Ευρώπη και στον πλανήτη. Να μην αφήσουμε την προπαγάνδα των ξένων να κυριαρχήσει. Ας ξαμοληθούμε λοιπόν στον κόσμο και ας ανατρέψουμε τους μύθους της παγκόσμιας πλεκτάνης, που διαδίδουν τα κακόπιστα ξένα και ντόπια ΜΜΕ, με τα εξής επιχειρήματα:

«Αυτά που βλέπετε δεν είναι μούντζες, είναι συντροφικοί χαιρετισμοί. Δεν είναι δάκρυα από χημικά, αυτά που βλέπετε, είναι δάκρυα χαράς και συγκίνησης. Αυτό που βλέπετε στους δρόμους δεν είναι κυνηγητό, αλλά παραδοσιακοί χοροί. Οι κατασκευές που βλέπετε στο Σύνταγμα δεν είναι κρεμάλες για κρέμασμα, αλλά κρεμάλες για το γνωστό παιχνίδι, λέξεων. Αυτά που βλέπετε στις οθόνες σας, δεν είναι γκλοπιές στο κεφάλι και στην πλάτη, αλλά ικανοποίηση σεξουαλικών βίτσιων. Οι εικόνες που βλέπετε ,δεν είναι φωτιές επεισοδίων, αλλά φωτιές του αϊ Γιάννη».

Εικόνες και σκηνές έξαλλων πανηγυρισμών είναι όλα όσα συμβαίνουν στο Σύνταγμα, τους γύρω δρόμους και τις γύρω περιοχές. Μια κοινωνία τρισευτυχισμένη που φωνάζει από χαρά, είναι, που κραυγάζει από ευμάρεια, ένα πλήθος σε παροξυσμό ευδαιμονίας. Ένας μικρός λαός είναι, που γιορτάζει.

Τα δύο χρόνια του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, τα προηγούμενα πέντε, της Νέας Δημοκρατίας, τα πιο προηγούμενα εφτά του ΠΑΣΟΚ, τα ακόμη πιο προηγούμενα 3 της Νέας Δημοκρατίας και τα 8 του ΠΑΣΟΚ…κλπ. κλπ. Γιορτή είναι. Δεν είναι κάτι άλλο.

Να μας ζήσουμε, λοιπόν. Να μας χαιρόμαστε!
Χρόνια πολλά!

Θύμιος Καλαμούκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου