Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Τα «πάνω-κάτω» φέρνει το Μεσοπρόθεσμο στις συντάξεις (VIDEO)

Δραματικές αλλαγές φέρνει στις συντάξεις ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου.

Οι αλλαγές είναι σαρωτικές, καθώς επέρχονται σημαντικές μειώσεις στις συντάξεις και το εφάπαξ.

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει καμία μείωση στις συντάξεις του ΟΓΑ όμως θα υπάρξει περικοπή για τη μεγαλύτερη μερίδα των συνταξιούχων.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας,.......
«δεν υπάρχει καμία περίπτωση μείωσης των συντάξεων του ΟΓΑ. Μέχρι τώρα το 85% καλύπτεται από δημόσιο. Δηλαδή, χρειάζονται περίπου 5 δισ. το χρόνο. Όμως από το 1998 και μετά οι αγρότες πληρώνουν εισφορές. Άρα σε βάθος χρόνου, το 2030 οι δαπάνες του δημοσίου θα είναι λιγότερες. Μειώνονται κατά 180 εκατ. ευρώ το χρόνο. Αυτό λέει για τη μείωση το μεσοπρόθεσμο».


Ωστόσο, ο υπουργός αναφέρθηκε στις μειώσεις που θα γίνουν σε συντάξεις και εφάπαξ.

Συγκεκριμένα, στις κύριες συντάξεις άνω των 1700 ευρώ θα μπει πρόσθετη εισφορά τύπου ΛΑΦΚΑ από 6% έως 14%, ενώ για όσους είναι συνταξιούχοι κάτω των 60 ετών θα μπει επιπλέον εισφορά 6%-10%.

Στις επικουρικές άνω των 300 ευρώ θα μπει εισφορά 3%-10% από 1η Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, όπως είπε ο υπουργός, στις επικουρικές των 300 ευρώ θα είναι 3%, δηλαδή 9 ευρώ το μήνα, ενώ στις επικουρικές των 650 ευρώ, θα είναι 10%, δηλαδή 65 ευρώ το μήνα.

Μειώσεις έρχονται, επίσης, στο εφάπαξ του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ για όσους έχουν κάνει αίτηση από την 1η Ιανουαρίου 2010. Η μείωση του εφάπαξ θα είναι 10% για τους δημόσιους υπαλλήλους και 15% για τους συνταξιούχους της ΔΕΗ.

Στο «κόκκινο» το ΝΑΤ
Σε περικοπές έως και 6% σε συντάξεις του ΝΑΤ αναφέρθηκε ο Γιώργος Κουτρουμάνης στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Αυτή τη στιγμή το Δημόσιο πληρώνει 1,2 δισ. ευρώ το χρόνο για τις συντάξεις του ΝΑΤ. Ξέρετε πόσες είναι οι εισφορές που καταβάλλονται στο ΝΑΤ; 139 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο υπουργός.
 
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου