Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

“H κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί”



Δεν είναι δήλωση κανενός εχθρού της κυβέρνησης που θέλει να ασκήσει κριτική στην  πολιτική που ακολουθεί. Είναι δήλωση του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ  Γιούνκερ και επιβεβαιώνει όλα όσα γράφουμε τόσο καιρό. Ότι το Μνημόνιο είναι… μνημόσυνο για την εθνική κυριαρχία της χώρας.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Focus ο Γιουνκέρ αναφέρεται στις  αποκρατικοποιήσεις τονίζοντας ότι “Για να διαχειριστούν το κύμα αποκρατικοποιήσεων θα χρειαστούν έναν θεσμό ανάλογο με το γερμανικό Treuhand”  (ένας φορέας που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 90 ώστε να διαχειριστεί τις πρώην κρατικές εταιρείες της Ανατολικής Γερμανίας που είχε καταρρεύσει). Δεν πρέπει να προσβάλλουμε τους Έλληνες, πρέπει όμως να τους βοηθήσουμε. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να δεχτούν ειδικούς από την Ευρωζώνη για να βοηθηθούν στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων”.
Η δήλωση έρχεται σε συνέχεια των σεναρίων περί κύματος συμβούλων που θα έλθουν τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα για να παράσχουν… τεχνική βοήθεια στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Θα έχουν δηλαδή τον πρώτο λόγο για το τι και πόσο πρέπει να πουληθεί.
Λέτε, αυτό να κατάλαβε και ο Αλέκος Παπαδόπουλος και αρνείται να αναλάβει το Ταμείο Κρατικής Περιουσίας; Αφού όποιος κι αν γίνει επικεφαλής, άλλοι θα κάνουν κουμάντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου