Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Α.Σαμαράς: «H λέξη χρεοκοπία απαγορεύεται» (VIDEO)

Κατηγορηματικά αντίθετος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ σε όλες τις μορφές χρεοκοπίας. Στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος υπογράμμισε ότι μια χρεοκοπία θα επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα.

«Η λέξη χρεοκοπία απαγορεύεται στο λεξιλόγιο μας. Μια τέτοια κίνηση μπορεί να επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα στην οικονομία της χώρας. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την αποτρέψουμε» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.


Ο Αντώνης Σαμαράς αναρωτήθηκε «τι έχει να πει τώρα ο κ. Παπανδρέου που τη λέξη χρεοκοπία την ανέφερε ο κ. Βενιζέλος; Κάποτε έλεγε ότι..... όσοι μιλούν για χρεοκοπία εξυπηρετούν τους κερδοσκόπους». 
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στους κινδύνους που ενδέχεται να επιφέρει μια επιλεκτική χρεοκοπία στην ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, χωρίς μάλιστα το «πράσινο φως» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο θέμα της συναίνεσης λέγοντας πως για να υπάρξει θα πρέπει η κυβέρνηση να αλλάξει το μείγμα της πολιτικής της. «Πρέπει να αλλάξουν οι όροι του δανεισμού, να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη και όχι στη συρρίκνωση της χώρας. Να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και ζήτησε εκ νέου πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις έντονες πιέσεις που δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα από τους Ευρωπαίους εταίρους προκειμένου να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. «Αρνήθηκα και τους εξήγησα ότι αυτή η πολιτική δεν βγαίνει. Τότε δεν το κατάλαβαν. Τώρα το κλίμα έχει αντιστραφεί».

Τάχθηκε με κατηγορηματικό τρόπο απέναντι στις επιθέσεις που δέχονται το τελευταίο διάστημα οι πολιτικοί. «Καμιά ανοχή δεν πρέπει να δείξουμε σε τέτοια φαινόμενα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου