Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Βουλή “άδειασε” τον ΓΑΠ για την διακομματική!

Σε πλήρη απώλεια ελέγχου της κατάστασης έχει περιέλθει η κυβέρνηση, όπως φάνηκε και στη Βουλή με τις αντιδράσεις των πολιτών εναντίον των βουλευτών. Ο Παπανδρέου πρότεινε με διάγγελμα στο υπουργικό συμβούλιο, που έδειξαν απευθείας η κρατική τηλεόραση, να συσταθεί διακομματική επιτροπή.

Όμως η Βουλή «άδειασε» τον πρωθυπουργό σε μία κεντρική πολιτική του πρωτοβουλία! Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής αποφάσισε, αντί για διακομματική, να παραπέμψει το θέμα στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας!
Στην διάσκεψη των προέδρων ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ αντέδρασαν με την πρόταση του ΓΑΠ και ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν.
Νωρίτερα και η ΝΔ, διά του εκπροσώπου τύπου Γ. Μιχελάκη, είχε δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει. Επιχειρηματολογώντας ο κ. Μιχελάκης είπε ότι «δεν είναι δυνατόν για όποιο θέμα προκύπτει η κυβέρνηση να βρίσκει την εύκολη λύση των διακομματικών επιτροπών. Με αυτή την λογική σε λίγο δεν θα χρειάζεται να συνεδριάζει και να αποφασίζει η Βουλή και μάλιστα για θέματα που είναι κατ’  εξοχήν στην αρμοδιότητά της»
Έτσι ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, βλέποντας ότι θα πάει μόνο το ΠΑΣΟΚ με τον ΛΑΟΣ, υποχώρησε και πρότεινε να συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου