Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Δεν φεύγουν από την πλατεία


Πιστοί στο ραντεβού τους οι «Αγανακτισμένοι» στην πλατεία Συντάγματος, το Σάββατο.
Το σκηνικό είναι πλέον καθιερωμένο στην πλατεία Συντάγματος. Στα «πεδινά» της πλατείας, πλήθος κόσμου συμμετέχει στη γενική συνέλευση, όπου ανακοινώνονται οι αποφάσεις των κατά τόπους λαϊκών συνελεύσεων.
Χαρακτηριστικό των ψηφισμάτων είναι η πρόθεση για κλιμάκωση των δράσεων των «Αγανακτισμένων» σε όλη των Ελλάδα, εν μέσω θέρους, αλλά και η αδιαπραγμάτευτη στάση τους όσον αφορά τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις
τους.
Ιδιαίτερες αναφορές γίνονται στο γεγονός ότι οι συγκεντρώσεις δεν πρέπει να καμφθούν από τα θλιβερά γεγονότα, αλλά αντίθετα, πρέπει να δυναμώσουν και να ενταθούν, μέχρι την τελική δικαίωση, όπως επισήμαναν, ενώ για τους ίδιους δεν τίθεται θέμα αποχώρησής τους από την πλατεία.
Στα «ορεινά» της πλατείας, μπροστά από το κοινοβούλιο, οι συγκεντρωμένοι, λιγότεροι από άλλες βραδιές, αλλά χωρίς να λείπει το πάθος, φώναξαν τα γνωστά πλέον συνθήματα κατά του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου, της τρόικας και της κυβέρνησης, υπό τους ήχους κρουστών.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής δηλώνει ότι «αν ο Δήμος αποφασίσει να αποκαταστήσει τη λειτουργία της Πλατείας Συντάγματος τόσο το υπουργείο όσο και εγώ προσωπικά θα σταθούμε αποφασιστικοί αρωγοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου