Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Τώρα τους ενοχλούν και οι σκηνές στο Σύνταγμα!


Ανάληψη πρωτοβουλιών για την απομάκρυνση των σκηνών από την πλατεία Συντάγματος ζήτησε από τον Δήμο της Αθήνας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου, προβάλλοντας ως αιτιολογία ότι δημιουργείται πρόβλημα στην οικονομία και μειώνονται οι κρατήσεις τουριστών.
Το γεγονός ότι η μείωση των κρατήσεων, μπορεί να οφείλεται στα δακρυγόνα και τα επεισόδια μεταξύ κόσμου και αστυνομίας και όχι στις σκηνές που βρίσκονται στα παρτέρια περιμετρικά της πλατείας δεν σχολιάστηκε.

Ο υπουργός ανέφερε πως “δεν τους δικαιολογώ που είναι στη πλατεία”,  και ζήτησε να φύγουν τα “τσαντίρια”, όπως είπε, από το Σύνταγμα, γιατί “η εικόνα αυτή αδικεί την Αθήνα και την Ελλάδα”.
Πρόσθεσε πως “η πλατεία και η ειρηνική διαμαρτυρία είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας” και ζήτησε να γίνει ένας γόνιμος δημόσιος διάλογος για συνεννόηση γύρω από το ζήτημα αυτό. Παράλληλα, σχολιάζοντας τα φαινόμενα προπηλακισμού κυβερνητικών βουλευτών, κατήγγειλε τη βία από όπου κι αν προέρχεται, και τόνισε πως “η παρέμβαση μας πρέπει να είναι πολιτική και ιδεολογική”.
Εντελώς συμπτωματικά, σε σημερινό της πρωτοσέλιδο η “Καθημερινή” έκανε λόγο για “εικόνα αισθητικής εξαθλίωσης στην πλατείας Συντάγματος” με την “εδραίωση ενός νέου ασύλου”, μπλέκοντας την “κοινωνική αναταραχή” με την απεργία των ταξί, τα προβλήματα στη διανομή των εφημερίδων, την άφιξη 4 κρουαζιερόπλοιων και το “απορημένο βλέμμα” τουρίστα από την Άπω Ανατολή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου