Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Η πλατεία, τα απολιθώματα του χθες, και η Νέα Δημοκρατία…


Όλη η Ελλάδα βρίσκεται  στις πλατείες. Οι νέοι για πρώτη φορά, ύστερα από χρόνια, πολιτικοποιούνται, αντιδρώντας σε αυτά που έρχονται,  ξεσηκώνουν τους μεγαλύτερους, αφήνουν τον καναπέ  και κατεβαίνουν στις πλατείες. Ειρηνικά, κρατώντας Ελληνικές σημαίες. Κάποιοι την χαρακτήρισαν επανάσταση της αστικής τάξης. Που ξεκίνησε από τρία δεκαοχτάχρονα παιδιά,  που βλέπουν τα όνειρά τους να συνθλίβονται, την  αξιοπρέπειά τους να αμφισβητείται και το μέλλον τους να είναι γκρίζο.
Την ίδια ώρα ο Αντώνης Σαμαράς έχει επιλέξει έναν μοναχικό δρόμο. Κόντρα στο «πολιτικά ορθό». Ίσως είναι ακόμα ο μόνος πολιτικός που μπορεί να κατέβει στην πλατεία. Γιατί από την αρχή, κόντρα στις πιέσεις των βαρόνων των media,
κόντρα στους εκβιασμούς της Μέρκελ  και της Τρόικας, κόντρα στα εξαπτέρυγα του Μνημονίου, κόντρα ακόμα και σε χρεοκοπημένα πολιτικά στελέχη του κόμματός του,  σήκωσε στους ώμους του έναν ολόκληρο λαό,  διεκδικώντας την αυτονόητη αξιοπρέπειά του.
Το κατεστημένο σύστημα λύσσαξε. Ο Σαμαράς είναι «λαϊκιστής», «Χάρι Πόττερ», «αντάρτης της Ευρώπης», πότε «ακροαριστερός», πότε «ακροδεξιός», «ο Σαμαράς πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση».  Πρώτοι στη λυσσαλέα επίθεση μια ομάδα νεοφιλελεύθερων καθηγητάδων, οι περίφημοι «11 μεσοπρόθεσμοι», οι περισσότεροι από τους οποίους υπηρέτησαν πιστά σε κρατικές θέσεις το χρεοκοπημένο σύστημα της Μεταπολίτευσης. Άλλοι για να ξεριζώσουν το θρήσκευμα από την ταυτότητα του Έλληνα, άλλοι για να παραποιήσουν την Ιστορία, μιλώντας για συνωστισμό στη Σμύρνη, άλλοι για να ψηφίζουν σε ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον της Πατρίδας τους…
Αυτούς σήμερα το σύστημα χρησιμοποιεί ως δούρειους ίππους του. Όπως άλλωστε,  πριν από λίγα χρόνια με το σχέδιο Αννάν  για να κατασυκοφαντήσει τότε τον Τάσσο Παπαδόπουλο, σήμερα το επιχειρεί με τις ύβρεις προς τον Αντώνη Σαμαρά, εκφοβίζοντας παράλληλα την κοινωνία για να περάσει την μεσοπρόθεσμη ταφόπλακά της.
Όμως, ενώ θα περίμενε κανείς από τη νεολαία του Σαμαρά να βγεί πιο μπροστά από το βραδυκίνητο κόμμα που κληρονόμησε ο αρχηγός της, θα περίμενε  να πρωταγωνιστεί στην πλατεία και να τραβά από το χέρι τη νέα  γενιά μεταδίδοντάς της την φλόγα της Ελπίδας, έχοντας ως παρακαταθήκη την εθνική αλλά και υπεύθυνη στάση του αρχηγού της, εκείνη, δυστυχώς,  επιλέγει άλλο δρόμο. Διακοπές στο Λιτόχωρο, μετά σεμιναρίου πολιτικής επικοινωνίας .  Λες και αυτά που βιώνουν οι νέοι άνθρωποι είναι ζητήματα επικοινωνιακής διαχείρισης. Με πρώτους  και καλύτερους (ως εισηγητές παρακαλώ) εκπροσώπους αυτής της ομάδας καθηγητάδων.
Ναι καλά διαβάζετε!  Η ΟΝΝΕΔ του Σαμαρά, κάλεσε τα στελέχη της σε ένα ξεκούραστο διήμερο στο Λιτόχωρο, τα έβαλε να πληρώσουν για να εκπαιδευτούν από τους εκπροσώπους του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου. Που μια μέρα μετά το σεμινάριο βγήκαν συντονισμένα στην κρατική τηλεόραση για να επιτεθούν στον Αντώνη Σαμαρά και στην πρότασή του.  Θρασύτατα ο ένας εξ αυτών χαρακτηρίζει όποιον προτείνει άλλο δρόμο για την έξοδο από την κρίση, όπως ο Αντώνης Σαμαράς,  «τσαρλατάνο»!!!, επιβραβεύοντας στη συνέχεια το μεσοπρόθεσμο μονόδρομο…
Άλλος, επέπληξε τον Γιούνκερ, όχι για τις απαράδεκτες δηλώσεις του περί απώλειας εθνικής κυριαρχίας (με τις οποίες στην εκπομπή συμφώνησε) αλλά ότι τις έκανε  «τη χειρότερη στιγμή και με τον χειρότερο τρόπο και νομίζω ότι αν είχε πληρωθεί από τον Φαήλο Κρανιδιώτη από τον Χρύσανθο Λαζαρίδη  δε θα έφερνε τόσο νερό στο μύλο ενός εθνικολαϊκιστικού Αγιατολαχισμού».
Αυτούς, λοιπόν, επιβραβεύουν οι νεαροί αδαείς (;;;) νεολαίοι. Αυτούς που χαρακτηρίζουν τον επαναστάτη αρχηγό τους εθνικολαικιστή Αγιατολάχ και τσαρλατάνο
Κάποιοι θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι «παιδιά είναι που να ξέρουν»;   Και –εν πολλοίς- δεν θα είχαν άδικο. Γιατί το θάρρος  τα «παιδιά» το παίρνουν από το ίδιο τους το κόμμα.  Σκαλίζοντας στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε το εξής συγκλονιστικό. Οι μνημονιακοί καθηγητάδες, είναι εν ενεργεία  στελέχη του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλή. Του επίσημου think tank της Ν.Δ.του Αντώνη Σαμαρά!!! Προφανώς είχαν ξεμείνει από την προ Σαμαρά εποχή, από την Λούλεια περίοδο της ακατάπαυστης μπουρδολογίας,  εκείνης  του «ώριμου φρούτου» και του «Μεσαίου χώρου» – Είναι βέβαιο ότι ο Βαγγέλης Μειμαράκης δεν έχει ιδέα για τους τρόφιμους του Ινστιτούτου.  Μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί με τον Βαγγέλη. Το σίγουρο, όμως είναι ένα: Ότι έχει Λόγο, είναι παραταξιακός και είναι και Δίκαιος.
Δυστυχώς, αυτό το κόμμα κληρονόμησε ο Αντώνης Σαμαράς. Και έχει ευθύνη να το αλλάξει, με  πρόσωπα και ιδέες που πηγάζουν από την ίδια την κοινωνία και με νέα παιδιά που διαδηλώνουν στην πλατεία,  αναζητώντας την χειροπιαστή Ελπίδα!  Και πρέπει να το κάνει αμέσως, σήμερα. Που η κοινωνία διψά. Και πριν επιχειρήσει να τον κάμψει  το δικό του κομματικό παρηκμασμένο σύστημα…
 Μ. Κωνσταντίνου
Για την ιστορία οι 11 καθηγητές που τάσσονται υπέρ του Μεσοπρόθεσμου είναι οι εξής:
Καθηγητής Θάνος Βερέμης, ιστορικός, πρώην πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας επί  Νέας Δημοκρατίας. Απ’ τους πρώτους κατόχους της έδρας Κων/νος Καραμανλής.
Καθηγητής Απόστολος Γεωργιάδης, αστικολόγος, πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών. Βραβευμένος από τη ΔΑΠ-Νομικής για τη συμβολή του στην καλλιέργεια της νομικής επιστήμης στην Ελλάδα.

Καθηγητής Θανάσης Διαμαντόπουλος, πολιτικός επιστήμων, μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και βιογράφος του Κων/νου Μητσοτάκη.
Καθηγητής Θόδωρος Κουλουμπής, διεθνολόγος, πρώην πρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ, στέλεχος Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Αναπληρωτής καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης, πολιτικός επιστήμων, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στέλεχος Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Kαθηγητής Γιώργος Παγουλάτος, πολιτικός επιστήμων. Research fellow στο ΕΛΙΑΜΕΠ, συνεργάτης υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Καθηγητής Χρήστος Ροζάκης, διεθνολόγος, αντιπρόεδρος ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υφυπουργός Εξωτερικών Κώστα Σημίτη
Καθηγητής Μιχάλης Σταθόπουλος, αστικολόγος, πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπουργός δικαιοσύνης κυβέρνησης Κ.  Σημίτη.
Επίκουρος καθηγητής Πλάτων Τήνιος, οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Διετέλεσε σύμβουλος του Π/Θ Σημίτη από το 1996 ως το 2004.
Καθηγητής Γρηγόρης Τσάλτας, διεθνολόγος, εκλεγμένος πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου. Εκλέχτηκε με τη στήριξη της Φοιτητικής Παράταξης της Νέας Δημοκρατίας ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Παντείου.

Καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, πολιτικός επιστήμων, πρόεδρος πλέον στο ΕΛΙΑΜΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου