Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Συλλογή εισαγόμενων επαίνων στη «Συγγρού»

Στη συστηματική αποδελτίωση του ξένου τύπου επιδίδονται πια καθημερινά τα κεντρικά της «Συγγρού», επιχειρώντας να συλλέξουν και να αρχειοθετήσουν κάθε εγκωμιαστικό δημοσίευμα για τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και κάθε πιθανή θετική αναφορά σε θέσεις και προτάσεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει η γαλάζια παράταξη.
Η ηγεσία του κόμματος εκτιμά πως οι απόψεις της δικαιώνονται μέρα με την ημέρα και πως αυτές υιοθετώνται από ολοένα και μεγαλύτερη μερίδα προσώπων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό παρά την επίμονη προσπάθεια παραπληροφόρησης και αλλοίωσης των θέσεών της που...
επιχειρήθηκε το προηγούμενο διάστημα.
Επιτελικά στελέχη δηλώνουν μάλιστα πως η αποτυχία του μνημονίου και τα αδιέξοδα του γίνονται πια αντιληπτά ακόμη και από εκείνους που αρχικά εναντιώνονταν στη στάση της και επικαλούνται άρθρα των μεγαλύτερων ξένων εντύπων προκειμένου να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία τους περί αναγνώρισης των προτάσεων Σαμαρά από ένα ευρύτερο κοινό, εκτός συνόρων.

Χθες μάλιστα το κόμμα έδωσε με non paper αποσπάσμα από το άρθρο των Financial Times: «Η Ελλάδα χρειάζεται νέα πολιτική κουλτούρα», στο οποίο τονίζεται η αναγκαιότητα για μειώσεις φόρων στην Ελλάδα -θέση την οποία με ζήλο υπερασπίζεται εδώ και μήνες η ΝΔ- καθώς και άρθρο της Wall Street Journal υπό τον τίτλο: «Το νέο σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας δεν θα πετύχει», στο οποίο γίνονται αναφορές για γκρίζες ζώνες στην πρόσφατη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, θέση την οποία εξέφρασε και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, αποτιμώντας τα συμπεράσματα της συνόδου.
«Μειώσεις φόρων. Βέβαια, η Ελλάδα θα είναι πολύ δύσκολο να πουλήσει τις μειώσεις φόρων στους Ευρωπαίους εταίρους της. Όμως, οι χαμηλότεροι φόροι που θα είναι πλέον εφικτό να πληρωθούν και να συγκεντρωθούν θα βοηθούσαν πολύ περισσότερο τα οικονομικά των επιχειρήσεων και της κυβέρνησης απ’ όσο το σημερινό δυσλειτουργικό σύστημα…. Τώρα χρειάζεται αλλαγή κουλτούρας. Αλλιώς, πραγματικά, θα καταλήξει στα σκυλιά», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Gideon Rachman, στους FT, συντασσόμενος ουσιαστικά με την θέση της ΝΔ για τη φορολογία με την οποία έχει έρθει από την πρώτη στιγμή σε διαφωνία με την κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι βυθίζει τη χώρα στην ύφεση και πως πνίγει την αγορά
.
«Άλλη μια σύνοδος, άλλη μια συμφωνία, άλλη μια απογοήτευση.…Η τελευταία συμφωνία έχει τρία βασικά ελαττώματα. Πρώτον, δεν αυξήθηκε το μέγεθος του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης, και συνεπώς δεν αρκεί για να χρηματοδοτηθεί η Ισπανική ή η Ιταλική κυβέρνηση, πόσο δε μάλλον και οι δυο μαζί.…Το δεύτερο βασικό ελάττωμα της συμφωνίας είναι πως το ταμείο διάσωσης δεν μπορεί να δράσει μέσα σε λογικά χρονικά πλαίσια.…Το τρίτο βασικό ελάττωμα έχει να κάνει με το ότι το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα δεν θα “δουλέψει”, καθώς βασίζεται σε γελοιωδώς αισιόδοξους στόχους για έσοδα που θα προέλθουν από ιδιωτικοποιήσεις, και μια ελπίδα για τη μείωση του συνολικού ελληνικού χρέους που όμως δεν επαρκεί….Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το εξής : Η προβλεπόμενη μείωση του χρέους με την προτεινόμενη επαναγορά και ανταλλαγή ομολόγων, θα αφήσει και πάλι αρκετά μεγάλο υπόλοιπο χρέους σε σχέση με την πιο συρρικνούμενη οικονομία από οποιοδήποτε άλλη οικονομία μέλους της ευρωζώνης…», σημειώνει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στην εφημερίδα WSJ ο Paul Hannon, εξετάζοντας ένα προς ένα, αυτά τα οποία η ΝΔ, από την πρώτη στιγμή χαρακτήρισε ως θολά σημεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου