Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Συνεχίζουν οι ταξιτζήδες – παρέμβαση Σαμαρά


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ασυνέπεια, η ανευθυνότητα και το διαρκές “ράβε – ξήλωνε” της κυβέρνησης σ’ ό,τι αφορά τα ταξί δεν μπορεί να συνεχίζονται άλλο. Ιδίως, μάλιστα, τη στιγμή αυτή που κορυφώνεται η τουριστική περίοδος.
Είναι θλιβερό το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός, ενώ έσπευσε να ακυρώσει τη ρύθμιση που προωθούσε ο προκάτοχός του, δεν έχει ακόμη καμία συγκεκριμένη θέση. Αντί να αναγνωρίσει το λάθος του και να δώσει  διέξοδο
στα αδιέξοδα που δημιούργησε, επιμένει σε στείρες πρακτικές.
Καλώ τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα για να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος για την απελευθέρωση του επαγγέλματος με κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Καλώ, ταυτόχρονα, τους οδηγούς ταξί να αντιπαρατάξουν υπευθυνότητα στην κυβερνητική ανευθυνότητα και να αναστείλουν άμεσα όλες τις κινητοποιήσεις τους».
Εμμένει ο Ραγκούσης, συνεχίζουν οι ταξιτζήδες
Μετά την μαραθώνια σημερινή συνάντηση της Ομοσπονδίας των Ιδιοκτητών Ταξί με τον  Γιάννη Ραγκούση, ο τελευταίος ανακοίνωσε, ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, θα προχωρήσει κανονικά . Έτσι και οι ιδιοκτήτες ταξί δήλωσαν ότι και η απεργία θα «προχωρήσει» κανονικά.
Όπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Αττικής Θύμιος Λυμπερόπουλος, αν και ο κ. Ραγκούσης έδειξε διάθεση για διάλογο, «δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα … ενώ πρότεινε ένα χρονικό όριο διαλόγου ενός μηνός, ώσπου ο ίδιος να καταθέσει τις προτάσεις του, διάστημα το οποίο, κατά την Ομοσπονδία, είναι μεγάλο».
Ανέφερε ακόμη πως ο υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση στα αιτήματά τους. «Μέχρι να πάρουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, η απεργία συνεχίζεται κανονικά» κατέληξε.
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ ανακοίνωσε ότι στη συνάντηση η ομοσπονδία πρότεινε συγκεκριμένα πράγματα και ειδικότερα, να υπάρξει πληθυσμιακή αναλογία στην έκδοση των αδειών, όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη, να διατηρηθούν οι έδρες των ταξί στην Περιφέρεια, να μην παραχωρηθεί έργο σε άλλους φορείς, να σταματήσει η πολιτεία να μιλάει για «μαύρο χρήμα» στις μεταβιβάσεις των αδειών.
«Η απελευθέρωση με κανόνες θα προχωρήσει κανονικά»
Η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί με κανόνες θα προχωρήσει κανονικά, ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Στην ανακοίνωση προστίθεται πως οι κανόνες αυτοί θα διέπουν όλες τις πλευρές του επαγγέλματος, από την έκδοση της άδειας μέχρι την εκπαίδευση των οδηγών, καθώς και τις νέες μορφές και υπηρεσίες ταξί.
Το υπουργείο αφού, όπως συμφωνήθηκε, παραλάβει το προσεχές διάστημα τις προτάσεις και των τουριστικών επιχειρήσεων, προγραμματίζει πριν το τέλος του μηνός Αυγούστου να δώσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις προτάσεις του, οι οποίες διαμορφώνονται λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις όλων των μερών, και βεβαίως το γενικό συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών – χρηστών, διασφαλίζοντας, όπως έχει ήδη ανακοινώσει από τις 7 Ιουλίου, σε όλα τα μέρη, εύλογο χρόνο για να εκφράσουν τα σημεία στα οποία συμφωνούν ή διαφωνούν, καταλήγει η ανακοίνωση.
Και ο Παπανδρέου απευθύνει … έκκληση !!!
Σύνεση και υπευθυνότητα για να σταματήσει η ταλαιπωρία της ελληνικής κοινωνίας, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με δήλωσή του από την Αρτα, για τις κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών ταξί.
Απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του καταλόγισε «τεράστιες ευθύνες, γιατί κάλυψε με τη στάση του τις κινητοποιήσεις που προκάλεσαν ζημιά στον τουρισμό και τώρα προσπαθεί να αποποιηιεί τις ευθύνες του».
Ο πρωθυπουργός μίλησε για «απέλευθέρωση με συγκεκριμένα κριτήρια» και κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί «να επιδείξουν υπευθυνότητα», να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να προσέλθουν στον διάλογο με την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου