Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Σύγχυση με τις απολύσεις στο Δημόσιο – Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο Δ.Ρέππας

«Κομφούζιο» επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τις απολύσεις στον Δημόσιο τομέα. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους είπε ότι «στην πολιτική μας δεν υπάρχει κεφάλαιο με τίτλο απολύσεις».
Ωστόσο, δεν απέκλεισε τις απολύσεις υπαλλήλων του Δημοσίου σε οργανισμούς και ΔΕΚΟ που συγχωνεύονται ή καταργούνται, εάν δεν επαναπροσληφθούν μέσω της....

αξιολόγησης του ΑΣΕΠ.
Το θέμα των απολύσεων είχε προκαλέσει την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου και της ΝΔ με αφορμή την τελευταία έκθεση της τρόικας.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην απάντηση του είχε υποστηρίξει ότι ισχύουν τα άρθρα του Μεσοπρόθεσμου που ψηφίστηκαν στη Βουλή, που η λέξη «απόλυση» δεν υπάρχει.
Η πολυσέλιδη έκθεση της τρόικας για τον περιορισμό των δαπανών και τις απολύσεις στο Δημόσιο αναφέρει:
«Η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να διασφαλίσει την μείωση στην προμήθεια και τα κόστη τρίτων μελών στις επιχειρήσεις που ανήκουν στο κράτος, την ανανέωση των τιμολογίων, τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών γραμμών και τη μείωση των δαπανών προσωπικού με την ολοκλήρωση και εφαρμογή ενός σχεδίου περιστολής της απασχόλησης.
Το πλεονάζον προσωπικό που δεν μπορεί να μετακινηθεί με βάση τον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις (1 στις 10 το 2011) θα αντιμετωπιστεί μέσω μη εθελοντικών απολύσεων και αδειών (εργασιακή εφεδρεία). Αυτός ο κανόνας δεν διαθέτει εξαιρέσεις ανά τομέα και επίσης ισχύει για το προσωπικό που μεταφέρεται από τις δημόσιες επιχειρήσεις σε άλλες κρατικές οντότητες μετά από έλεγχο επαγγελματικών προσόντων από τον ΑΣΕΠ υπό τα κανονικά κριτήρια αξιολόγησης.
Το προσωπικό στην εργασιακή εφεδρεία θα πληρώνεται με το 60% του μισθού του (με εξαίρεση τις υπερωρίες και άλλες επιπλέον αμοιβές) για όχι περισσότερο από 12 μήνες, μετά την παρέλευση των οποίων θα αποπέμπονται».

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου