Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η συνάντηση Βενιζέλου με Σόιμπλε στο Βερολίνο, η έντονη αντίδραση των ευρωπαίων ηγετών απέναντι στους οίκους αξιολόγησης, η Εκθεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τις εφορίες, το ενιαίο μισθολόγιο, οι μειώσεις των συντάξεων, αλλά και το ενιαίο μισθολόγιο, όπως επίσης και το πλεονάζον προσωπικό των οργανισμών που θα συγχωνευθούν ή θα κλείσουν, καθώς και η εργασιακή εφεδρεία, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
"Ε": "Δεν εισπράττουν τα έσοδα οι ΔΟΥ!".
"Την πλήρη αποτυχία του κράτους, με εφορίες ξεχαρβαλωμένες, που δεν εισπράττουν σε ποσοστό από 50% έως και 94% βεβαιωθέντα έσοδα σε καιρούς Μνημονίου, δεν....
έχουν κάνει καθόλου φορολογικούς ελέγχους για το 2009, υπηρεσίες που αφήνουν 15 χρόνια (1995-2009) 114.625 αυτοκίνητα να κυκλοφορούν χωρίς να έχουν πληρώσει τέλη, συμπληρώνοντας οφειλές ύψους 26.878.973 ευρώ, αποδεικνύει η φετινή έκθεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.
Η ΑΥΓΗ: "Φοβάται Πανεπιστήμια και Πλατείες".
"Η προσπάθεια ιδεολογικής τρομοκρατίας δεν έχει θέση πουθενά, ούτε στα Πανεπιστήμια ούτε στις Πλατείες». Μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, δίκην τηλεοπτικού διαγγέλματος, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να στοχοποιήσει κοινωνικούς χώρους που θεωρεί ότι μπορεί να αποδειχθούν πάλι ανυπότακτες εστίες αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Χωρίς σύνταξη 192.000 ασφαλισμένοι!".
"Μακραίνει η λίστα αναμονής για σύνταξη από το ΙΚΑ και πλέον αγγίζει τους 192.000 ασφαλισμένους, εκ των οποίων οι 80.000 περιμένουν πάνω από ενάμιση χρόνο για να βγει η συνταξιοδοτική τους απόφαση".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τούρκος μεγιστάνας αγοράζει ελληνικά νησιά".
"Τουρκική απόβαση στην Ελλάδα για την εξαγορά νησιών ετοιμάζει κτηματομεσιτική εταιρεία - κολοσσός που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά τουλάχιστον τριών νησίδων στις οποίες έχει μπει πωλητήριο".
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μείωση μισθών για όσους μείνουν Δημόσιο".
"Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι το ενιαίο μισθολόγιο για το Δημόσιο προβλέπει τη σύνδεση της μισθολογικής με τη βαθμολογική εξέλιξη, που προκύπτει από την αξιολόγηση των υπαλλήλων και όχι βάσει κάποιων τυπικών προϋποθέσεων"..

ΕΘΝΟΣ:
"Κίνημα ...«δεν εισπράττω» στις Εφορίες".
"Αποκαλυπτικά στοιχεία για την κατάσταση παραλυσίας στην οποία έχουν περιέλθει οι Εφορίες καταγράφει η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. Εχει συγκροτηθεί κίνημα... «δεν εισπράττω». Η συρρίκνωση των ελέγχων συνεπάγεται τεράστιες απώλειες εσόδων για το κράτος. Δεν συγκεντρώνονται ούτε βεβαιωθέντα έσοδα".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αγιος Κούξα Οδησσού: Αυτός θα είναι ο αντίχριστος!".
"Οταν όμως έρθει ο καιρός, που όλος ο κόσμος θα ψηφίζει ένα μόνο άνθρωπο, τότε να μην πάτε να ψηφίσετε» προφήτευε προ 50 ετών ο πολυθαύμαστος όσιος".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Βασίλισσα η διαφθορά στο κράτος του Γ. Παπανδρέου".
"Το δάκτυλο στο μέλι φαίνεται ότι θέλουν να βάλουν όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα. Η ετήσια έκθεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή, την οποία παρέδωσε στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, διαπιστώνει αύξηση των κρουσμάτων διασπάθισης δημοσίου χρήματος ως μια ακόμη τραγική συνέπεια της οικονομικής κρίσης".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ομολογούν απολύσεις στο Δημόσιο. Ψεύδονται για τις μειώσεις στις συντάξεις".
"Σε προθάλαμο απολύσεων μεγάλου αριθμού εργαζομένων των υπό κατάργηση ή συγχώνευση δημόσιων οργανισμών μετατρέπεται και με τη... βούλα το καθεστώς της «εργασιακής εφεδρείας»"
ΕΣΤΙΑ: "Εθνικό έγκλημα με την οικονομία".
"Αυτό που συμβαίνει με την ελληνική οικονομία μόνο ως εθνικό έγκλημα μπορεί να χαρακτηρισθή. Από την ημέρα που ανήλθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία η οικονομία έχει περιέλθει σε φαύλο κύκλο υφέσεως η οποία εντείνεται διαρκώς. Κάθε ενέργεια που πραγματοποιεί η Κυβέρνησις Παπανδρέου, αντί να βελτιώνη την κατάσταση την χειροτερεύει. Εδώ συνίσταται το έγκλημα".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Οι μειώσεις των μισθών μειώνουν τις συντάξεις".
"Ψαλίδι στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, αναμένεται το επόμενο διάστημα, ενώ από τη νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, η οποία θα έχει διαμορφωθεί μέχρι τέλος Ιουλίου, θα εξαιρεθούν 100.000 εργαζόμενοι".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αναζωπύρωση των φόβων για επέκταση της κρίσης χρέους".

"Οι δυσκολίες στην εξεύρεση λύσης στο θέμα της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, που δεν θα θεωρηθεί «επιλεκτική χρεοκοπία» από τους οίκους αξιολόγησης, και η υποβάθμιση της Πορτογαλίας από τη Moody's στην κατηγορία των «σκουπιδιών», αναζωπύρωσαν τους φόβους για ενδεχόμενη επέκταση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Οι... σωτήρες της Βαβέλ".
"Σε θρίλερ, εν μέσω μίας ευρωπαϊκής... Βαβέλ, εξελίσσεται το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα και το roll over των ελληνικών ομολόγων, τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι βρίσκονται με το πιστόλι στον κρόταφο μετά την υποβάθμιση κατά 4 βαθμίδες της Πορτογαλίας και τη Moody's, με τον ιό της δημοσιονομικής κρίσης να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις".
Ο ΛΟΓΟΣ: "4 πρώην υπουργοί για την Siemens".
"Υπογραφές συγκεντρώνουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας την άμεση σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών τεσσάρων πρώην υπoυργών σχετικά με την υπόθεση Siemens".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Λαϊκή επαγρύπνηση και πάλη κόντρα στην εντεινόμενη κρατική καταστολή".
'Μ΄ένα αντιδραστικό κήρυγμα περί βίας και με απειλές ενάντια σε όποιον οργανωμένα αντιπαλεύει τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και τη στρατηγική της, ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε χτες να αξιοποιήσει τους προπηλακισμούς ενάντια σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για να προαναγγείλει νέα κατασταλτικά και περιοριστικά μέτρα σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος".

ΤΑ ΝΕΑ:
"Δείπνο στο Βερολίνο με πρώτο πιάτο ιδιωτικοποιήσεις".
"Το καυτό θέμα του χρέους αλλά και η ανάγκη στήριξης της ανάπτυξης στην Ελλάδα, με συμμετοχή μάλιστα των γερμανικών επιχειρήσεων, συζητήθηκαν χθες στο πλαίσιο δείπνου στο Βερολίνο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γερμανό υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ:
"Kung Fu Μπένι και φράγκο δεν μας μένει".
"Ο άνθρωπος που θα κληθεί να φέρει σε πέρας το δύσκολο εγχείρημα να πειστούν οι υπουργοί αλλά και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την πλημμύρα των αλλαγών, είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ηδη η τρόικα αλλά και το Γιούρογκρουπ έδειξαν τα δόντια τους στην τηλεδιάσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας. Η γραμμή είναι σκληρή, σκληρότερη ίσως από αυτήν που ανέμενε ο υπουργός Οικονομικών".
City Press: "Πιο κοντά στα ευρωομόλογα".
"Την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προχωρήσει την ιδέα των ευρωομολόγων αποκάλυψε χθες ο επίτροπος, αρμόδιος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις Ολι Ρεν, μιλώντας το Ευρωκοινοβούλιο".
Metro: "Ο θερμός Ιούλιος της κυβέρνησης".
"Μήνας δραματικών αλλαγών για να γίνουν πράξη οι στόχοι του επικαιροποιημένου Μνημονίου".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
"Εικόνα ερήμωσης στο εμπορικό κέντρο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΕΞΠΡΕΣ
: "Στο τραπέζι ευρωομόλογα και επαναγορά του χρέους".

"Εναλλακτικές προτάσεις σχετικά με τον τρόπο επίλυσης της ελληνικής κρίσης χρέους εξετάζουν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ιδιώτες πιστωτές".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Βρόμικα παιχνίδια. Μαίνεται ο πόλεμος για το χρέος".

"Διαστάσεις ανοιχτής σύγκρουσης λαμβάνει η διαμάχη των θεσμικών οργάνων και των ηγετών της Ε.Ε. με τους οίκους αξιολόγησης, ειδικά μετά την αιφνιδιαστική υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας από τη Moody's".

 ΚΕΡΔΟΣ: "Ομπρέλα προστασίας από τα πυρά των οίκων προτείνει ο Μπαρνιέ".

"Ανοιχτό πόλεμο ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και οίκων αξιολόγησης προκαλεί το σχέδιο μετακύλισης του ελληνικού χρέους, με παράπλευρο θύμα και την Πορτογαλία. Ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Μισέλ Μπαρνιέ προειδοποίησε μάλιστα ότι η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει εκτός διαδικασίας πιστοληπτικής αξιολόγησης τις χώρες που υπάγονται σε προγράμματα διάσωσης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στο τραπέζι πάλι το σχέδιο για έκδοση ευρωομολόγου".
"Σε ρήξη με τους οίκους αξιολόγησης βρίσκεται η Ευρωζώνη με αφορμή την υποβάθμιση της Πορτογαλίας κατά τέσσερις βαθμίδες από τον οίκο Moody's, ενώ στο «τραπέζι» βρίσκεται και η εισαγωγή των ευρωομολόγων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου