Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Οι κομιτατζήδες επιστρέφουν στη Μακεδονία μας!

Το «κείμενο κανόνων» που θα υπογράψουν σήμερα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Λευτέρης Οικονόμου και ο Βούλγαρος ομόλογός του Γκαλίν Γκεοργκίεφ, υποκρύπτει παγίδες και φυσικά εθνομηδενισμό, από ελληνικής πλευράς. Σύμφωνα με το κείμενο, Έλληνες και Βούλγαροι αστυνομικοί θα κάνουν κοινές περιπολίες στη... Βόρεια Ελλάδα (!) και κυρίως στη Θεσσαλονίκη και στην Καβάλα, όπου συχνάζουν πολλοί Βούλγαροι τουρίστες, στη διάρκεια του θέρους. Οι Βούλγαροι θα έχουν αρμοδιότητα επί των ομοεθνών τους. Σημειώνουμε εδώ ότι οι κοινές περιπολίες, αποτελούν συνέχεια ανάλογου συστήματος που εφαρμόστηκε με την παρουσία Ελλήνων αστυνομικών, στο τουριστικό κέντρο Μπάνσκο της Βουλγαρίας.

Τα ζητήματα που προκύπτουν
Πρώτον: ο συμβολισμός, είναι πολύ άσχημος. Και μπορεί να μην ενοχλεί τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, ενοχλεί όλους τους Βορειοελλαδίτες και όλους όσους γαλουχήθηκαν με τα ιδανικά του Μακεδονικού Αγώνα. Άλλωστε, το γεωπολιτικό (και επεκτατικό) ενδιαφέρον των Βουλγάρων μας για τη Μακεδονία και τη Θράκη, είναι γνωστό και διαχρονικό. Όπως και η στάση που τηρεί ο Τύπος της γειτονικής μας χώρας στα ελληνικά θέματα...
Δεύτερον: επειδή κάποιοι εξισώνουν τα πάντα, οφείλουμε να πούμε ότι δεν είμαστε ίσα και όμοια με τους Βούλγαρους. Υπάρχουν πολιτισμικές διαφορές αλλά και διαφορές σε επίπεδο κοινωνικής συμπεριφοράς και δεν μπορούμε να δίνουμε «γη και ύδωρ» σε μια χώρα η οποία μόλις εντάχθηκε στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, με τους πολίτες της να τυγχάνουν ακόμα δεσμεύσεων, λόγω πολλαπλών περιορισμών αλλά και της διαφθοράς που επικρατεί εκεί.
Τρίτον: δεν είναι δυνατόν, όπου παρατηρείται συνάθροιση τουριστών ή «τουριστών» συγκεκριμένων εθνικοτήτων, να καλούνται αστυνομικοί των χωρών προελεύσεως για να μετέχουν των μέτρων επιβολής της δημόσιας τάξης. Με την ίδια λογική, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Ζάκυνθος, θα έπρεπε να αποτελούν κάθε καλοκαίρι, πεδία επιχειρήσεων της βρετανικής αστυνομίας.
Είμαστε κυρίαρχη χώρα ή όχι;
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα όργανά της, δεν παύουν να εκχωρούν αρμοδιότητες που ανήκουν στα οικεία όργανα του εθνικού μας κράτους, σε τρίτους. Η ενέργειά της να υπογράψει «κείμενο κανόνων» με τους Βούλγαρους, προετοιμάζει το έδαφος και ανοίγει την Κερκόπορτα για την επιχειρησιακή άφιξη στην Ελλάδα της λεγόμενης ευρωπαϊκής αστυνομίας. Η εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας σε ξένους, είναι ενέργεια αντισυνταγματική και προδοτική και δεν θα περάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου