Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Ανάσταση της διαπλοκής εν όψει εκλογών


Όπως ο διάολος το λιβάνι φοβάται ο Γιώργος τις κάλπες την περίοδο αυτή. Ο πρωθυπουργός τρομοκρατείται στην ιδέα ότι μπορεί να υποχρεωθεί σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο και κάνει ότι μπορεί για να τις αποφύγει με δεδομένη στην αποσταθεροποίηση που προκάλεσε ο ίδιος τόσο στη λαϊκή συνείδηση, όσο και ανάμεσα στους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Και σπεύδει ήδη να ικανοποιήσει τις ορέξεις των τελευταίων ανασυστήνοντας το φαινόμενο της διαπλοκής. Ο ‘Ομιλος Λάτση παίρνει ενέργεια, τράπεζες και κυρίως τις ιδιωτικοποιήσεις (η πρώτη σύσκεψη του αρμόδιου Ταμείου έγινε στη Eurobank!). Ο Όμιλος Κόκκαλη μάλλον θα κερδίσει με την αξία του 16.500 φρουτάκια σε όλη την Ελλάδα. Ο Όμιλος Μπόμπολα πήρε 37 εκατ. ευρώ από μη πιστοποιηθέντα και μη εκτελεθέντα έργα σε σήραγγες του ΟΣΕ (“Ελευθεροτυπία”), και διατηρεί βάσιμες και διαφανείς ελπίδες για τον διαδικτυακό τζόγο. Σε υγιή μάλιστα ανταγωνισμό με τον ΔΟΛ κυνηγά τα 130 εκατ. του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης υπόσχεται στο μεταξύ και χρήματα από το ΕΣΠΑ. Ο ίδιος ο ΓΑΠ ανακοινώνει φωτοβολταϊκό πάρκο 200 μεγαβάτ και εργοστάσιο κατασκευής φωτοβολταϊκών πάνελς στην Πτολεμαϊδα με κόστος έργου 1 δις ευρώ. Ανάμεσα στις προτάσεις ήταν αυτή της Μακεδονικής Φωτοβολταϊκής στην οποία συμμετέχουν: Ελλάκτωρ ΤΕΡΝΑ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, Damco και η Διεθνής Κατασκευαστική. Χρηματοοικονομικός σύμβουλος είναι φιλική προς την κυβέρνηση εταιρεία – αλλά το γεγονός ότι εταιρείες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό υπήρξαν και χορηγοί στα «πράσινα συνέδρια» που διοργάνωσε ο αδερφός του πρωθυπουργού, δεν είναι του παρόντος.
Τι σημαίνουν πολιτικά όλα αυτά; Ότι ο ΓΑΠ τακτοποιεί όσο μπορεί τους λογαριασμούς του με τους εγχώριους μεγαλοεπιχειρηματίες. Και με αυτούς συμπαραστάτες θα επιχειρήσει τον Σεπτέμβριο την μεγάλη χειραγώγηση του πλήθους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου