Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Απανωτά “αδειάσματα” στον Γ. Ραγκούση


Απορούμε πώς στέκεται ακόμη στη θέση του ο Γ. Ραγκούσης μετά τα απανωτά αδειάσματα που του κάνουν οι ίδιοι του οι σύντροφοι. Και δεν είναι μόνο ο Σαλαγιάννης που μίλησε σε ραδιόφωνα και είπε ότι οι βουλευτές απαιτούν να ενημερώνονται για τέτοια θέματα και θα μπορούσαν να μαζευτούν 100 υπογραφές για τη σύγκλιση του ΚΤΕ, είναι και ο ίδιος ο Ηλίας Μόσιαλος.
Ο υπουργός Επικρατείας με δήλωσή του ουσιαστικά κάνει στην άκρη τον υπουργό Μεταφορών που εμφανίζεται αδιάλλακτος και
ζητά διάλογο με τους ταξιτζήδες. «Συνεχίζουμε το διάλογο με τους ιδιοκτήτες ταξί με στόχο την απελευθέρωση του επαγγέλματος με συγκεκριμένους κανόνες» αναφέρει στη δήλωσή του και συνεχίζει: “Το επόμενο διάστημα θα κατατεθούν από κυβερνητικής πλευράς συγκεκριμένες προτάσεις, με βάση τις οποίες θα γίνει ανοιχτή και ενδελεχής διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερόμενους».
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι στην κυβέρνηση είδαν ότι δεν περνά το αποφασίζομεν και διατάσσομεν του κ. Ραγκούση, είδαν ότι οι ταξιτζήδες έχουν κάνει μπάχαλο τη χώρα και αυτό το χρεώνεται η ίδια η κυβέρνηση, κατάλαβαν ότι ο υπουργός δεν θέλει να κάνει πίσω, ίσως γιατί ετοιμάζεται για ηρωϊκή έξοδο και αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Η συνεδρίαση στον ΚΤΕ αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς δεν αποκλείεται ο κ. Ραγκούσης να κάνει βήμα πίσω και να ζητήσει διάλογο, εκτός κι αν σηκώσει ο ίδιος μπαϊράκι.
Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι στην κυβέρνηση βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση και σηκώνουν λευκή σημαία, άσχετα με το αν πρέπει να γίνει ή όχι η απελευθέρωση.
Δήλωση της ΝΔ
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γ. Μιχελάκης, αναφερόμενος στη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι ο κ. Ραγκούσης, “σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις” για διάλογο με τους ιδιοκτήτες ταξί και “στόχο την απελευθέρωση του επαγγέλματος με συγκεκριμένους κανόνες”, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Μόσιαλος απέδειξε σήμερα ότι εκπροσωπεί μια διαλυμένη κυβέρνηση, χωρίς συνέπεια και συνέχεια.
Με τη δήλωσή του για το θέμα των ταξί, ουσιαστικά αδειάζει τον κ. Ραγκούση, αφού μιλά για “απελευθέρωση του επαγγέλματος με συγκεκριμένους κανόνες”, πράγμα που αρνείται ο αρμόδιος υπουργός. Αλλά και διότι υπόσχεται, αντ’ αυτού, ότι ο κ. Ραγκούσης θα καταθέσει “σε σύντομο χρονικό διάστημα συγκεκριμένες προτάσεις”.
Τα ερωτήματα είναι πολλά:
Γιατί ο κύριος Ραγκούσης –αφού δεν είχε καμία θέση- προκάλεσε το γνωστό χάος υπονομεύοντας τον ελληνικό τουρισμό;
Πώς είναι δυνατόν ο κ. Ραγκούσης να καταργεί μια ρύθμιση χωρίς να έχει καμία αντιπρόταση;
Πώς γίνεται, μετά απ’ όσα συνέβησαν, να μην έχει ακόμη συγκεκριμένες θέσεις και να χρειάζεται περισσότερο χρόνο;
Επιτέλους, πόση ανευθυνότητα χρειάζεται για να προκαλέσει κανείς τόσο κακό στην οικονομία και το κοινωνικό σύνολο χωρίς να ξέρει τι θέλει να κάνει;».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου