Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Εμπαιγμός και προσβολή προς την Ακαδημαική Κοινότητα

NEA_DIMOKRATIA

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δεν πέρασαν παρά ελάχιστα εικοσιτετράωρα για να επιβεβαιωθούμε πλήρως -μέσω της ανακοίνωσης των Πρυτάνεων- για τις καταγγελίες μας, όσον αφορά στη μεθόδευση και στην προχειρότητα με την οποία η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αντιμετωπίζει την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, ο εμπαιγμός και η προσβολή προς την Ακαδημαική Κοινότητα με την απουσία της Υπουργού και οποιουδήποτε στελέχους του Υπουργείου από τη Σύνοδο Πρυτάνεων. Το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο που υποτίθεται οτι θα κατετίθετο για ψήφιση  στη Βουλή δεν είναι ακόμη έτοιμο.
Αποδεικνύεται, ταυτόχρονα, οτι ο υποτιθέμενος διάλογος ήταν προσχηματικός με προειλημένες αποφάσεις, αφού η εισήγηση της κας Υπουργού στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο δεν διαφέρει ουσιαστικά από το κείμενο διαβούλευσης του περασμένου Οκτωβρίου.
Οφείλουν η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αντιληφθούν οτι η  τακτική των διαρροών και των μεγαλόστομων ανακοινώσεων δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση και αναγκάζει την Ακαδημαική Κοινότητα να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική όσον αφορά στις προθέσεις σχετικά με τις τελικές διατάξεις του σχεδίου νόμου, όπου πολλοί ισχυρίζονται οτι υπάρχει και κρυφή ατζέντα.
Τέλος επιβεβαιώνεται οτι οι τακτικισμοί της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας,  τους εννέα τελευταίους μήνες, απέβλεπαν μόνο σε μία παρελκυστική πολιτική, ώστε να έλθει το νέο νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή εντός του καλοκαιριού με κλειστά τα Πανεπιστήμια, με τους καθηγητές και τους φοιτητές απόντες.
Αν η Κυβέρνηση  πιστεύει πραγματικά οτι κάνει τη μεγάλη μεταρρύθμιση, τι φοβάται και προχωρά εν κρυπτώ και με επείγουσες διαδικασίες εν μέσω θέρους;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου