Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

“Ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας”…

Σε μια εποχή κατά την οποία ο διεθνής Τύπος εμφανίζει τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία ως «ενοχλητικές φωνές», στην ομοφωνία της ενοχικής σιωπής για την εφαρμογή ενός Μνημονίου υφεσιακής ασφυξίας, η «Wall Street Journal» δίνει βήμα στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για να εκθέσει τις απόψεις του.
Τον παρουσιάζει μάλιστα ως τον, πιθανώς «επόμενο πρωθυπουργό της χώρας», προτού επισημάνει την προοπτική να έλθουν σύντομα η Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αντιμέτωποι με τον «60χρονο απόφοιτο του Χάρβαρντ».
Στη συνέντευξη που παραχωρεί στη διεθνούς κύρους εφημερίδα, ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις
του, τονίζοντας ότι το διεθνές σχέδιο για τη διόρθωση της ελληνικής οικονομίας έχει αποτύχει, και πρέπει να σχεδιαστεί από την αρχή.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επαναδιατυπώνει την πρότασή του για μείωση της φορολογίας, προκειμένου να απελευθερωθούν αναπτυξιακές δυνάμεις, και προβλέπει ότι στο τέλος οι διεθνείς εταίροι της Ελλάδας θα αναγνωρίσουν την ορθότητα αυτών των προτάσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Wall Street Journal» σχολιάζει, στο περιθώριο της συνέντευξης, πως οι θέσεις του Αντώνη Σαμαρά κερδίζουν διαρκώς και περισσότερο έδαφος στις τάξεις της ελληνικής κοινωνίας, παρά τις αντιδράσεις που συναντά στις επαφές του στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου