Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ο Γιώργος ρωτά τον … Ρέππα να του πει τι τρέχει με τα ταξί!


Σε πλήρη απώλεια πολιτικής εμπιστοσύνης οδηγείται η σχέση Παπανδρέου – Ραγκούση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΓΑΠ επέλεξε να μιλήσει με τον Δ. Ρέππα (δηλαδή τον τ. υπουργό Μεταφορών) προκειμένου να του εξηγήσει ποια είναι η πραγματική κατάσταση με τα ταξί!!!
Ακόμα και στο επιτελείο του ΓΑΠ κατάλαβαν ότι πλέον ο πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται τον Ραγκούση – ορισμένοι μάλιστα είπαν ότι ο τελευταίος ίσως και «επίτηδες» να προκάλεσε τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί μέσα στην τουριστική περίοδο. Θα μπορούσε, λένε, να
περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο για να ξεκινήσει τον διάλογο, αλλά αυτός επέλεξε να τορπιλίσει την κατάσταση με το που ανέλαβε το νέο του υπουργείο και χωρίς καλά καλά να προλάβει να ενημερωθεί.
Από την πλευρά του ο τ. υπουργός Εσωτερικών αισθάνεται «ριγμένος» από τον ανασχηματισμό, καθώς είναι ο στενότερος συνεργάτης του Παπανδρέου, ακόμα και τα «άγονα» χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι ο Ραγκούσης, άσχετα από τις δυνατότητές του και την πολιτική που εφάρμοσε, ήταν από τους πλέον εργατικούς (αλλά και απόλυτα συγκεντρωτικούς) υπουργούς του ΓΑΠ. Πάντως, το ότι δυσαρεστήθηκε με το Υπουργείο Υποδομών σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα έκανε τέτοια προβοκάτσια, απαντούν οι συνεργάτες του υπουργού.

ΝΔ: μόνος υπεύθυνος ο Ραγκούσης

Στο μεταξύ και ενώ οι ταξιτζήδες αποχώρησαν τελικά και από το Σύνταγμα και ανανεώνουν το ραντεβού τους για αύριο το πρωί με ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν πορεία (πεζή) στο Σύνταγμα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών κάνει λόγο για υποκίνηση της 48ωρης απεργίας των αυτοκινητιστών από τη Ν.Δ. και ισχυρίζεται ότι η κινητοποίηση των επαγγελματιών «στερείται ουσιαστικής αιτιολογίας».

Απαντώντας ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αντί να απολογηθεί για το χάος που προκάλεσε η βεντέτα του με τον κ. Ρέππα και η παράλογη απόφασή του να ακυρώσει, με το “έτσι θέλω”, τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί με τους οδηγούς «ταξί», ο κ. Ραγκούσης ανακαλύπτει συνωμοσίες για δήθεν πολιτική ενθάρρυνση στις σημερινές κινητοποιήσεις.
Φτάνει, μάλιστα, στο έσχατο σημείο πολιτικής αθλιότητας να κατονομάζει ως υποκινητή τη Νέα Δημοκρατία, το πρώτο κόμμα που έσπευσε – όπως δεν έκανε ποτέ το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση- να καλέσει τους οδηγούς «ταξί» να ανοίξουν αμέσως το αεροδρόμιο και το λιμάνι του Πειραιά. Αποδεικνύει, έτσι, ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει και σήμερα ανεύθυνο και δημαγωγικό κόμμα, όπως ήταν και προεκλογικά, γεγονός που έχει  ομολογήσει και ο κ. Λοβέρδος.
Άλλοθι ο κ. Ραγκούσης δεν μπορεί να βρει. Γι’ αυτό, στην προσπάθειά του να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του, παίζει επικοινωνιακά παιχνιδάκια με ανεύθυνους και κακοήθεις ισχυρισμούς.
Γεγονός είναι ένα: Η ευθύνη για το χάος που έχει προκληθεί από την απεργία των ταξί, είναι αποκλειστικά δική του. Και αυτό επισημαίνεται ακόμα και από τον κ. Ρέππα, ο οποίος – σε προχθεσινή συνέντευξή του στον “Κόσμο του Επενδυτή” – του αποδίδει ευθύνες για το αλαλούμ που έχει προκληθεί.
Οι ευθύνες, όμως, του κ. Ραγκούση προκύπτουν και από το γεγονός ότι ως συντονιστής, έως πρόσφατα, του κυβερνητικού έργου δεν είχε φέρει καμία αντίρρηση στη συμφωνία Ρέππα με τους οδηγούς ταξί.
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο οποίος -από τη θέση που είχε την περίοδο που το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση- υπήρξε υποκινητής στείρων αντιδράσεων, αντί να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, ας αντιληφθεί, επιτέλους, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου