Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Άμεση εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου ζήτησε ο Σόιμπλε από το Βενιζέλο

Την άμεση εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος ζήτησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τον έλληνα ομόλογό του, Ευάγγελο Βενιζέλο, που συναντήθηκαν στο Βερολίνο.
Στο επίκεντρο του δείπνου εργασίας των δύο υπουργών, ετέθη η ελληνική κρίση χρέους, με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να ζητά την άμεση εφαρμογή και πρόοδο του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων, αίτημα με το οποίο έσπευσε να συμφωνήσει και ο κ. Βενιζέλος.
Επίσης, συζήτησαν και για την ...
ανάγκη να υπάρξει μια νέα ώθηση στην Ελλάδα, με στόχο τη στήριξη της ανάπτυξης.
Στο σημείο αυτό φαίνεται ότι υπήρξε σημείο (λεκτικής έστω) σύγκλισης, καθώς και οι δύο πλευρές θεώρησαν ότι η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα και των ιδιωτικών επενδύσεων αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.
Μια άλλη παράμετρος που ετέθη στο τραπέζι του δείπνου εργασίας ήταν και η πιθανή σύμπραξη γερμανικών επιχειρήσεων Άλλωστε, πριν τη συνάντηση με τον γερμανό ομόλογό του, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με εκπροσώπους της ομοσπονδίας γερμανικών βιομηχανιών, που σύμφωνα ε τον υπουργό, εμφανίστηκαν έτοιμοι να στηρίξουν την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου