Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Μιχελάκης: Ο Βενιζέλος να ζητήσει συγνώμη από τον Σαμαρά

Δριμεία επίθεση  στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Βαγγέλη  Βενιζέλο εξαπέλυσε σήμερα η ΝΔ καταλογίζοντάς του προσπάθεια παραπλάνησης της εθνικής αντιπροσωπείας αναφορικά με τις απολύσεις στις ΔΕΚΟ και για την παραποίηση των  δηλώσεων του κ. Σαμαρά την περασμένη  Πέμπτη στην Βουλή και τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη.
Ειδικότερα ο  κ. Βενιζέλος παραποίησε την δήλωση του κ. Σαμαρά ότι «η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο αν δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική όσες ψήφους κι αν χρειαστεί ενώ θα το ψηφίσει αν συνδυαστεί με αλλαγή της ακολουθούμενης πολιτικής ακόμη κι αν έλθει με απλή πλειοψηφία». Ο κ. Βενιζέλος από το βήμα της βουλής είχε επιτεθεί στον κ. Σαμαρά «γιατί δεν θα ψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο» αποκρύβοντας το δεύτερο σκέλος της δήλωσης του προέδρου της ΝΔ που συναρτούσε την στάση του με την αλλαγή πολιτικής.
Ο κ. Μιχελάκης ανέδειξε επίσης την διαφωνία στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, εξηγώντας ότι το θέμα της ψήφισης του δεύτερου Μνημονίου το άνοιξε ο κ. Βενιζέλος ο οποίος σε δηλώσεις του είχε πει ότι θα χρειαστεί 180 ψήφους , ενώ ο έτερος υπουργός Δημήτρης Ρέππας είπε ότι θα χρειαστεί 151 ψήφους και ότι η κυβέρνηση δεν βάζει εκβιαστικά διλήμματα.
Εξάλλου, δήλωση για την πρόσκληση του υπουργού Οικονομικών για διάλογο για το φορολογικό σύστημα έκανε ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καταθέσει το Ζάππειο 2 και «με σεβασμό στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και τις διαδικασίες θα συμμετέχει στη Βουλή σε οποιαδήποτε εποικοδομητική σχετική συζήτηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου