Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Είναι σοσιαλιστής, πάει και τελείωσε !


ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση ξεπουλά τον ΟΤΕ
 
Με συνοπτικές διαδικασίες και με πρακτικές μυστικής διπλωματίας, η κυβέρνηση προχωράει στην εκχώρηση σε γερμανικό όμιλο της δημόσιας περιουσίας και συγκεκριμένα του ΟΤΕ. Χωρίς υπεύθυνη ενημέρωση των κομμάτων για την πορεία διαπραγμάτευσης με τους Γερμανούς, η κυβέρνηση, μέσω επιλεκτικών διαρροών στον Τύπο, επιχειρεί να προετοιμάσει το έδαφος για το ξεπούλημα του ΟΤΕ» δήλωσε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νίκος Σηφουνάκης.


«Επιχειρεί επίσης, με τον φερετζέ της δήθεν συνδιοίκησης να χρυσώσει το χάπι για την εκχώρηση της διοίκησης και του μάνατζμεντ του Οργανισμού στον γερμανικό όμιλο. Ο ΟΤΕ είναι δημόσια περιουσία και στρατηγικής σημασίας πυλώνας, όχι μόνο για την εθνική ασφάλεια αλλά και για την ανάπτυξη της χώρας. Η εκποίηση του είναι πολιτικό και οικονομικό έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού» προσέθεσε.

Επιπλέον, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θ.Πάγκαλος κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γ.Αλογοσκούφη, με θέμα τη δίκη εναντίον της DT.

Στο πλήρες κείμενο της επερώτησης αναφέρεται:

Σύμφωνα με το διεθνή Τύπο, 16.000 μικρομέτοχοι της Deutsche Telekom (DT) προσέφυγαν εναντίον της, κατηγορώντας τη διοίκηση της επιτροπής για απάτη και συγκεκριμένα ότι υπερεκτίμησε την μετοχή της στην τρίτη φάση ιδιωτικοποίησής της, το 2000.

Η δίκη ενώπιον του Εφετείου της Φρανκφούρτης παίρνει τερατώδεις διαστάσεις, με τη συμμετοχή 800 δικηγόρων που υποστηρίζουν 870 αγωγές.

Οι ενάγοντες ζητούν 80 εκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεις και ψηφίστηκε ένας ειδικός νόμος για να καλύψει την δίκη-μαμούθ το 2005.

Οι μικρομέτοχοι θεωρούν ότι η DT υπερεκτίμησε την ακίνητη περιουσία και απέκρυψε την σκανδαλώδη αγορά για 40 δις ευρώ της αμερικανικής Voice Stream.

Η δίκη θα κρατήσει από 10 έως 20 χρόνια.

Επερωτάται ο κ. υπουργός

1.Γνωρίζει η ελληνική Κυβέρνηση τα στοιχεία αυτά του προνομιακού εταίρου της (DT);

2.Ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει για να προστατέψει τους μετόχους του ΟΤΕ και ειδικότερα τους μικρούς μετόχους και για να αποφύγει πιθανή ζημία του Δημοσίου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου