Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Πρόταση παράτασης θητείας Διευθυντών σχολικών μονάδων, του αιρετού Θρασύβουλου Δαρδαμανέλη



ΔΑΡΔΑΜΑΝΕΛΗΣ  ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Τηλ.: 6973455800 – 2310413171                                                    Θεσσαλονίκη, 25-7-2011
            dardamanel@gmail.com                                                      Ενημερωτικό 11
                                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΘΕΜΑ: «Πρόταση παράτασης θητείας Διευθυντών σχολικών μονάδων»
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συνέντευξης των υποψηφίων  διευθυντών των σχολικών μονάδων Ανατολικής Θεσσαλονίκης, έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω:
  1. Στις περισσότερες διευθύνσεις Δ.Ε. της χώρας υπήρξαν συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων. Το ΥΠΔΒΜΘ με το ΦΕΚ 440 / τ.Β/18-3-2011, τις επικύρωσε με εφαρμογή από το σχολικό έτος 2011-2012 ( από 1-9-2011).
  2. Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει λήξη της θητείας των εν ενεργεία διευθυντών σχολικών μονάδων την 31η/7/2011.
  3. Το Υπουργείο Παιδείας μέσα από μια πρωτόγνωρη διαδικασία που οι προεκτάσεις της θα φανούν στο επόμενο διάστημα μας υποχρέωσε να ολοκληρώσουμε, α) τον έλεγχο νομιμότητας των φακέλων των υποψηφίων και τη μοριοδότησή τους εντός μιας εβδομάδας και β) την ολοκλήρωση των συνεντεύξεων εντός δύο εβδομάδων, με στόχο
να τοποθετήσει τους νέους διευθυντές μέχρι την 31η/7/2011.
Θέλω να τονίσω όμως ότι οι συγχωνευθείσες σχολικές μονάδες για παράδειγμα με βάση το παραπάνω ΦΕΚ για την Ανατολική Θεσσαλονίκη ( 13ο  ΓΕΛ Θεσ/νίκης, 12ο  Γυμνάσιο Θεσ/νίκης, 1ο Εσπερινό Γυμνάσιο Θεσ/νίκης, 2ο Γυμνάσιο Τριανδρίας, 3ο Γυμνάσιο Τούμπας, 21ο Γυμνάσιο Θεσ/νίκης και 21ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης ), παραμένουν ενεργές μέχρι 31/8/2011.
Επειδή όμως δεν υπάρχει νέο νομοθετικό πλαίσιο το υπηρεσιακό συμβούλιο (ΠΥΣΔΕ) πρέπει να δεχθεί αιτήσεις τοποθέτησης και για τις ανωτέρω σχολικές μονάδες, στις οποίες όμως οι διευθυντές που θα τοποθετηθούν, θα εκπέσουν στις 31/8/2011 και έτσι θα πρέπει να περιμένουν την οποιαδήποτε αποχώρηση διευθυντού στο μέλλον, για να τοποθετηθούν στο επόμενο σχολείο κατά προτεραιότητα ( πράγμα που θα συμβεί και με τους σχολικούς συμβούλους που δεν θα επιλεγούν ξανά όπως και με τους εν ενεργεία προϊσταμένους μετά την κατάργηση των γραφείων εκπ/σης).
Πιστεύοντας ότι οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία από τη νομική υπηρεσία του υπουργείου μόνο σε προσφυγές στα δικαστήρια θα οδηγήσει τους υποψήφιους διευθυντές (μιας και από την τοποθέτησή τους εξαρτάται και το επίδομα θέσης στη σύνταξή τους) γιατί για μια ακόμη φορά το ΥΠΔΒΜΘ ξέχασε αυτή την περίπτωση ή πιάστηκε αδιάβαστο. Καλούμε την κυρία Υπουργό Παιδείας να παρατείνει τη θητεία των απερχόμενων διευθυντών μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους (31-8-2011) καθώς και την ΟΛΜΕ-ΔΟΕ να παρέμβουν άμεσα, διότι η περίπτωση αφορά όλες τις σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης της χώρας.
                        Με εκτίμηση, ο αιρετός
                                                                                  Θρασύβουλος Δαρδαμανέλης   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου