Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Δημοσκόπηση … παραλίας με δείγμα από το Βλαδιβοστόκ

Σε λίγο θα κάνουν και βουντού !
Τη στιγμή που οι βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κρύβονται από τον κόσμο, τη στιγμή που οι θέσεις Σαμαρά βρίσκουν απήχηση σε διεθνές επίπεδο, τη στιγμή που οι πολίτες μετρούν τις πληγές που θα τους προκαλέσει το Μεσοπρόθεσμο, η διαφορά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα στο … 1, 3% και το άθροισμα των δύο μεγάλων κομμάτων στο 34, 3!!! Έτσι τουλάχιστον καταγράφει έρευνα της Κάπα Research για το “Βήμα της Κυριακής”.

Για να δείτε τώρα πόσο σοβαρή είναι η δημοσκόπηση δείτε αυτό:  Το 68,3 χαρακτηρίζει ως αρνητική εξέλιξη για την κατάσταση της οικονομίας την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου, ενώ το 53,9 % κρίνει θετικά την καταψήφιση από τη ΝΔ του μεσοπρόθεσμου. Την ίδια στιγμή όμως το 68,4% θεωρεί ότι ο κ Σαμαράς κινείται από μικροπολιτικά συμφέροντα.
Πως γίνεται αυτό ρε παιδιά; Το 68,3 % να καταψηφίζει το μεσοπρόθεσμο και το 68,4% να θεωρεί ότι ο Σαμαράς που καταψήφισε το μεσοπρόθεσμο να κάνει μικροπολιτική;
Το 67,6% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών αν η κυβέρνηση δεν πετύχει τους στόχους της ως το Σεπτέμβριο. Το 58,7 πιστεύει ότι δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια, το 61,4% δηλώνει ότι είναι αυθόρμητα και όχι οργανωμένα ενώ το 49,6 εγκρίνει τις αποδοκιμασίες σε βάρος βουλευτών.

Επίσης σε ποσοστό 54,2% τάσσονται υπέρ της απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν ενώ το 70,7% κρίνει ως θετική την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξιτζήδων .Το 48,7% κρίνει ότι οι αλλαγές στην Παιδεία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το 56,7% συμφωνεί με τη συμμετοχή στις διοικήσεις των ΑΕΙ και στελεχών εκτός Πανεπιστημίου και το 81,3% τάσσεται υπέρ της κατάργησης του ασύλου στη σημερινή του μορφή.
Σκοπίμως παρουσιάσαμε πρώτα τα βασικά ποιοτικά στοιχεία  της έρευνας. Προσπαθήστε να βρείτε τώρα τη συσχέτιση τους με την πρόθεση ψήφου: Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 16,5% , η ΝΔ 17,8% , το ΚΚΕ 7,5%, το ΛΑΟΣ 5,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,6%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,2% , η ΔΗΜΑΡ 3,1%, η ΔΗΣΥ 2,8% , το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 3,1% και η αδιευκρίνιστη ψήφος προσεγγίζει το 35,2%.
Μετά από αναγωγή (!!!)  το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 25,5% , η ΝΔ 27,5% , το ΚΚΕ 11,6%, το ΛΑΟΣ 8,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,6% , οι Οικολόγοι -Πράσινοι 3,4 , η ΔΗΜΑΡ 4,8, η ΔΗΣΥ 4,3 και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 4,8.
Μιλάμε για μια Βουλή άκρως πολυφωνική: εννέα κόμματα !!!
Μάλλον φταίει ο υδράργυρος που ανεβαίνει και πρόκειται για δημοσκόπηση που έλαβε χώρα σε παραλία.  Δυστυχώς για τους δημοσκόπους φαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του δείγματος ήταν τουρίστες από το Βλαδιβοστόκ…
Μικρός Οδυσσέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου