Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Όταν η ΝΔ ανεβαίνει, το ΠΑΣΟΚ φτιάχνει εκλογικούς νόμους

Από τη μια τα εκβιαστικά διλήμματα του κ. Παπανδρέου, από τη άλλη η αλαζονική συμπεριφορά του κ. Βενιζέλου, αρχίζουν να αποπνέουν μια καθεστωτική  και αποκρουστική μούχλα.
Επειδή η πολιτική τους απέτυχε και τα επιχειρήματά τους δεν πείθουν χρησιμοποιούν τα δύο έσχατα μέσα που τους απέμειναν: τον φόβο και τη βία.

Τον φόβο τον διαπιστώνουμε κάθε μέρα στα λόγια τους. Την βία την είδαμε στην Πλατεία.  Αυτές, όμως, είναι καθεστωτικές πρακτικές και απάδουν με τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.
Τρείς συνοπτικές παρατηρήσεις:
Πρώτον ο κ. Βενιζέλος ανέφερε προχθές κάτι για διοικητικές πράξεις. Επειδή ο νούς πάει στο πονηρό,  καλόν είναι να  ξεκαθαρίσει τι εννοεί.
Δεύτερον, μαθαίνω ότι σκέφτονται  σοβαρά να οργανώσουν κάποιο δημοψήφισμα, ως μια προσπάθεια εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης που θα τους επιτρέψει να παραμείνουν στην εξουσία και το 2012,«προσμένοντας  ίσως κάποιο θαύμα».
Τρίτον, επεξεργάζονται, επίσης, κάποιον σχέδιο εκλογικού νόμου. Ξέρετε τώρα, όταν το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει εκλογικό νόμο, βλέπει τη Ν.Δ. να έρχεται και προσπαθεί να αναχαιτίσει την αυτοδυναμία της.
Κ.Ρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου