Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ψάχνουν υφυπουργό Οικονομικών

Το ράβε ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει είναι ίδιον της κυβέρνησης Παπανδρέου. Τρεις εβδομάδες μετά τον ανασχηματισμό ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος κατάλαβαν ότι έκαναν λάθος στο σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου και τώρα ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται σε αναζήτηση… υφυπουργού.

Σήμερα το υπουργείο Οικονομικών έχει 3 υπουργούς (τον «κανονικό» και δύο αναπληρωτές του). Τόσο ο Βενιζέλος, όσο και ο Οικονόμου έχουν «πολιτική» σχέση και αντίληψη για την οικονομία, και μόνο ο Σαχινίδης
Αντελήφθησαν τώρα ότι χρειάζονται κάποιον «να τρέχει» το υπουργείο, καθώς ο Βενιζέλος απουσιάζει διαρκώς στο εξωτερικό. Η απόφαση έχει ληφθεί, και ο Βενιζέλος «θα κάνει τις επαφές του μόλις ηρεμήσει από τα τρεξίματα με τα Eurogroup», ενώ είναι άγνωστο αν ο νέος υφυπουργός θα είναι τεχνοκράτης ή βουλευτής.
Να υπενθυμίσουμε ότι και στην πρώτη κυβέρνηση Παπανδρέου το Οικονομικών είχε μόνο τους Παπακωνσταντίνου, Σαχινίδη, οι οποίοι δεν άντεξαν το βάρος της δουλειάς, με αποτέλεσμα στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Παπανδρέου – Ραγκούση, να φέρουν ως υφυπουργό αρμόδιο για τις εφορίες τον Δ. Κουσελά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου