Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Το Μνημόνιο είναι επικαιροποίηση της αποικιοκρατικής πολιτικής


Του ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨ 
H ιδέα της διάλυσης των κρατών με μια ¨Κραταιά Γερμανία¨ στο επίκεντρο, γνωστή και ως “Mitteleuropa” του Χάνς Νάουμαν ( 1918 )  πνευματικού πατέρα του ¨Φιλελεύθερου¨  Γερμανικού Κόμματος, είχε ξεκινήσει στα πλαίσια των  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ¨ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ¨ Στρατηγικών της Γερμανίας  -σαν-  ¨Διασυνοριακή Συνεργασία ¨

Michael J. Strauss, εκ μέρους του ¨ Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών του Παρισιού¨ : “Νοικιάστε την ελληνική γη ( πρωτίστως τα νησιά σας …)
Πρέπει να κατανοήσουμε, λοιπόν, ότι το ¨Μνημόνιο¨ και το ¨Μεσοπρόθεσμο ¨ ΔΕΝ αποτελούν ¨έκτακτα μέτρα¨ στην βάση της διαπιστωμένης κρίσης , ΑΛΛΑ η  ολοκλήρωση μιας ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ συστηματικής αποικιοκρατικής στρατηγικής του Γερμανικού και Αγγλοσαξονικού κεφαλαίου για την διάλυση ( ¨Αυτοδιοικητική¨ – Ομοσπονδοποίηση )  των ¨περιφερειακών κρατών¨ με στόχο την υπαγωγή σε καθεστώς ¨Κηδεμονίας¨ και πλήρους εκμετάλλευσης λαών και χωρών,  όπως περίπου ίσχυε στην ¨Κοινωνία των Εθνών¨ μετά τον Α  Π.Π….
Δηλαδή ο Ρεβανσισμός – Αναθεωρητισμός αναθεωρεί τον Ο.Η.Ε και τις αρχές του στην βάση της Νίκης των Λαών του 1945. ‘Εχουμε μια ξεκάθαρη ιμπεριαλιστική ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ στα πλαίσια του ακήρυχτού 3ου Π.Π. μετά την ¨Γερμανική Ενοποίηση και την… ¨πτώση¨ των τειχών…¨ .
Επειδή ορισμένοι φίλοι μπορούν να πουν πως είμαι ¨δογματικός και εξτρεμιστής¨ στην σκέψη μου – ΝΑ ΤΙ ΕΝΝΟΩ –ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ- στις στρατηγικές της Γερμανίας και του ιμπεριαλισμού γενικότερα σε σχέση με τις σημερινές πολιτικές τους , οι οποίες αποτελούν απλά μια ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ  ΤΟΥΣ  :
1987 (καμία σχέση με το  ¨έτος κρίσης του 2010¨) . Ο τότε πρόεδρος της Δυτικής Γερμανίας Ρίχαρντ Βάϊτσεκερ , λίγο πριν αναχωρήσει από την Ελλάδα ΔΗΛΩΣΕ:
¨…Το Κράτος μας δεν είναι επιχειρηματίας και ούτε μπορεί να ασκεί πιέσεις προς τους προσανατολισμούς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας . Αν και όπου έχει τέτοιο ρόλο καλά θα έκανε να τα προσφέρει όλα στην ιδιωτική πρωτοβουλία…¨
Ο Βάϊτσεκερ είχε έρθει στην Ελλάδα για να καταθέσει , μετά από 50 χρόνια…,  στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής απαγγέλλοντας ¨Ελύτη¨ ,   προκαλώντας κρουνούς δακρύων – σε όλη την Αριστερά – για την συμφιλίωση των λαών¨- και όταν τον ρώτησαν τι θα γίνει με τις ¨Επανορθώσεις¨ ; , είχε απαντήσει πως η ¨μνήμη¨ μένει , αλλά δεν συζητάμε στα πλαίσια της Ευρώπης των Λαών για Επανορθώσεις…  )
Είχε πει και άλλα πολλά τότε , σιγονταρισμένος από -όλες – τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας , όπως το ανιστόρητο : ¨ πως πρέπει να τα βρούμε με την Τουρκία όπως ο Βενιζέλος με τον Ατατούρκ το 1930 και η Γερμανία με την Γαλλία… ¨,  στα πλαίσια  βέβαια των συμφερόντων της Γερμανίας  που ήταν συνυφασμένα με την αγωνία για την ¨διασφάλιση της Ν-Α Πτέρυγας του ΝΑΤΟ…¨

Παραθέτω δύο ξεχωριστές ειδήσεις , οι οποίες όμως βρίσκονται μέσα στην ¨ίδια γραμμή πλεύσης¨ …
Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με θεωρητικά ζητήματα ¨ εθνικισμού και διεθνισμού¨  ή για το πώς προωθείται καλλίτερα  ¨η φιλία , η συνεργασία και η συμφιλίωση μεταξύ των λαών¨ … Εδώ έχουμε να κάνουμε ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ που έχει δρομολογηθεί.  Άποψη μου είναι ότι πρόκειται για κινήσεις -παράπλευρες και συμπληρωματικές – του αποικιοκρατικού ¨μνημονίου¨ .
Πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοι! Θα αγοράζουν γη στη Φλώρινα!!!
Σύμφωνα με δημοσίευμα οι Σκοπιανοί, Τούρκοι και λοιποί πολίτες εκτός Ε.Ε. θα μπορούν πλέον να αγοράζουν ακίνητα και γη σε παραμεθόριες περιοχές ύστερα από τη νομοθετική ρύθμιση του τότε Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου με το από 22/6/2011 ΦΕΚ.
Άδειες οικοδομής σε παράκτιες συνοριακές ζώνες χωρίς την έγκριση του ΓΕΝ! 
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα το ΓΕΝ εξαιρούνται από την διαδικασία αδειοδότησης και έγκρισης οικοδόμησης αιγιαλού ακόμα και σε συνοριακές περιοχές και πολύ σύντομα θα δούμε αποτελέσματα που ούτε στα χειρότερα όνειρά μας δεν περιμέναμε να δούμε 
Ας προσθέσουμε στις δύο παραπάνω ειδήσεις και τις καλές ¨προοδευτικές κα μη-μισαλλόδοξες προτάσεις¨ από ¨Δημάρχους – tour operators ¨ για ¨κατάργηση της βίζας και συνοριακών ελέγχων¨  για λόγους ¨Οικονομικής Ευημερίας  , Ειρήνης – Αγάπης – Ελπίδας και Επί Γης Ευδοκίας…¨ και τότε συμπληρώνεται και αυτό το πάζλ…
Πρόκειται για προώθηση ¨μακροχρόνιων στρατηγικών¨ , οι οποίες σήμερα βρίσκονται στο προ- τελευταίο στάδιο ολοκλήρωσης τους. 

Κανείς δεν είναι πλέον άμοιρος ευθυνών , κανείς δεν πρέπει να μπορεί να επικαλεστεί ¨άγνοια στα πλαίσια καλών προθέσεων¨ .
Στο κάτω – κάτω και οι κυβερνήσεις της Γερμανικής κατοχής ( 1941-1944 ) ¨αγνές πατριωτικές προθέσεις¨ επικαλέσθηκαν στις δίκες των δοσιλόγων .
Με τα σημερινά επιχειρήματα της κυβέρνησης  και άλλων μεταπρατών θα έπρεπε όχι μόνο να προταθεί η αναθεώρηση της ¨Δίκης των Έξη ¨ , αλλά και αυτών που ακολούθησαν μεταπολεμικά με βάση το νόμο ¨Περί Εθνικής Αναξιότητας¨ . Με βάση την αρχή της ¨ισότητας στην προδοσία¨ και την ¨ίση μεταχείριση¨  αποτελούν …¨αδικία¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου