Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Πρωτοφανή επεισόδια στη Λευκωσία


Την κατάληψη του Προεδρικού Μεγάρου, στη Λευκωσία, επιχείρησαν χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι Κύπριοι πολίτες. Νωρίτερα σημειώθηκαν πετροβολισμοί, συγκρούσεις και ευρεία χρήση δακρυγόνων.
Οι λευκές πέτρες για τη διακόσμηση του περιβόλου του Προεδρικού Μεγάρου έγιναν πολεμοφόδιο στα χέρια των διαδηλωτών, οι οποίοι αντέδρασαν, διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Χριστόφια και την κυβέρνησή του. Χαρακτηριστικό είναι το....

σύνθημα: «Χριστόφια παραιτήσου, εσύ και η Βουλή σου» που ακούγεται σε κάθε σημείο της Λευκωσίας.

Συνεχίζονται τα επεισόδια στο κέντρο της Λευκωσίας
Αναγνώστες του Sigmalive κατήγγειλαν ότι η Αστυνομία έκανε αδικαιολόγητη και υπερβολική χρήση δακρυγόνων τη στιγμή που στο χώρο ακόμη βρισκόταν γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι. Αυτή την ώρα τα επεισόδια έχουν μεταφερθεί σε άλλα σημεία μακριά από το Προεδρικό ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο χώρο.
 

Πώς άρχισε
Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα όταν έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε ένδειξη απόδοσης φόρου τιμής προς τους δώδεκα αδικοχαμένους Ελληνοκυπρίους που υπηρετούσαν στη Ναυτική Βάση Ζυγίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Σημερινή», μερίδα των συγκεντρωμένων άρχισε να πετά κροτίδες και αντικείμενα προς την πλευρά του Προεδρικού όπου βρισκόταν συγκεντρωμένες οι αστυνομικές δυνάμεις. Η Αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και σημειώθηκαν επεισόδια.





 newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου