Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Έρχεται και το “πάντρεμα” πλατείας-πανεπιστημίων


Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 14:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας, όπου ομάδα φοιτητών πραγματοποιούσε διαμαρτυρία για το νέο νομοσχέδιο, που αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ανδρες των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί μπροστά στην είσοδο του υπουργείου, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές πέρασαν τα κάγκελα της εισόδου και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς, με τους οποίους συνεπλάκησαν, στην προσπάθειά τους να μπουν στο κτήριο.

Επιχειρώντας να κρατήσουν μακριά τους αστυνομικούς, οι φοιτητές χρησιμοποίησαν μάνικα νερού, που ήταν συνδεδεμένη με βρύση στο προαύλιο του υπουργείου, για να εισπράξουν ως απάντηση δακρυγόνα.
Οι δυνάμεις της αστυνομίας απώθησαν τελικά τους συγκεντρωμένους έξω από την είσοδο του υπουργείου Παιδείας.
Λίγο νωρίτερα, είχαν αναχωρήσει οι πρυτάνεις από το γραφείο της υπουργού, με την οποία συζήτησαν για περισσότερο από τρεις ώρες για τις αλλαγές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ
« Όχι» Διαμαντοπούλου στις κόκκινες γραμμές των πρυτάνεων
Οι πρυτάνεις εμφανίζονται ανυποχώρητοι στο θέμα της εκλογής και του Συμβουλίου, ωστόσο, η υπουργός εξέφρασε τη διαφωνία της στην ύπαρξη «κόκκινης γραμμής».
«Οι κόκκινες γραμμές δεν μπορεί να μπαίνουν σε διοικητικά θέματα. Είναι στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στις σπουδές, στο μέλλον της χώρας» τόνισε.
Από την πλευρά τους οι πρυτάνεις εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία σημειώνουν ότι για πρώτη φορά συζητήθηκαν θέματα που εμπεριέχονται στο προσχέδιο νόμου και διατυπώθηκαν απόψεις για ενδεχόμενες αλλαγές.
«Το μέχρι τώρα γνωστό προσχέδιο χρήζει πολλών και σημαντικών αλλαγών πριν κατατεθεί στη Βουλή. Εν αναμονή του τελικού σχεδίου η Σύνοδος, θα συνεδριάσει εκτάκτως τις επόμενες ημέρες.»
Ο νέος γύρος διαβουλεύσεων πάντως θα διαρκέσει και τις επόμενες ημέρες, καθώς η υπουργός αναμένεται να συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των προέδρων ΤΕΙ που έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου, ενώ έχουν εντοπίσει και θετικά σημεία.
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα συναντηθεί αύριο, Τρίτη, με αντιπροσωπεία της Συνόδου των προέδρων ΤΕΙ.
Αύριο, Τρίτη, αναμένεται να συζητηθεί το νομοσχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου