Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Αλχημιστές καθ’ έξιν…

ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΑ Η ΤΑΚΤΙΚΗ του ΠΑΣΟΚ να «μαγειρεύει» τα στοιχεία της οικονομίας, βάζοντας τους αριθμούς στην «προκρούστεια κλίνη». Είτε για να διογκώσει τεχνητά το έλλειμμα, όπως έπραξε μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση το 2009, ώστε να ισχυριστεί ότι παρέλαβε χάος, είτε για να ωραιοποιήσει την κατάσταση, όπως κάνει τώρα μέσω εγκυκλίου, προκειμένου να εξαπατήσει την Τρόικα σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού. Μπορεί οι λογιστικές αλχημείες που ακολουθεί η κυβέρνηση να είναι γνωστές, ωστόσο η πρωτοφανής μεθόδευση του Ευ. Βενιζέλου και των «μανδαρίνων» του υπουργείου Οικονομικών, να επιχειρήσουν εικονική μείωση της «μαύρης τρύπας» του ελλείμματος αναστέλλοντας τις πληρωμές των ΔΟΥ για το τελευταίο εργάσιμο διήμερο του Ιουλίου, ξεπερνά κάθε.....
φαντασία και προκαλεί, βεβαίως, εύλογα ερωτηματικά. Αν ληφθεί υπόψη, όμως, ότι, για την εκταμίευση κάθε δόσης, το ΔΝΤ απαιτεί τα δημοσιονομικά μεγέθη να πιάνουν συγκεκριμένους αριθμητικούς στόχους σε συγκεκριμένους μήνες, γίνεται φανερό για ποιο λόγο οι «φωστήρες» του ΠΑΣΟΚ σκέφθηκαν να μεγεθύνουν τεχνητά τα καθαρά έσοδα μέσω εικονικής μείωσης των επιστροφών φόρου και να «μικρύνουν» αντίστοιχα τις δαπάνες του τρέχοντος μηνός.

ΠΙΣΤΕΨΑΝ, ΔΗΛΑΔΗ, ότι θα κοροϊδέψουν τους εμπειρογνώμονες της Τρόικας που εξετάζουν αυτή τη στιγμή εξονυχιστικά όλα τα στοιχεία για την υλοποίηση του Μνημονίου και του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και ότι θα σχηματίσουν θετική γνώμη για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού από τον Ιούλιο και μετά που άρχισε να τίθεται σε εφαρμογή το Μεσοπρόθεσμο! Είναι απίστευτο ότι, εν τέλει, ο κ. Βενιζέλος αναγκάστηκε να επιβάλει στάση πληρωμών, έστω και για δύο 24ωρα, για να εξαπατήσει την Τρόικα, την αγορά, αλλά και τους πολίτες αναφορικά με την κατάσταση της οικονομίας. Η ενέργεια αυτή είναι απαράδεκτη και αφήνει έκθετο τον υπουργό, που οφείλει να δώσει εξηγήσεις.
e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου