Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Υπό ξένη κατοχή

Υπό ξένη κατοχή Μόλις λίγα 24ωρα μετά τη δημόσια απαίτηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, για τον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας, η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έρχεται να ομολογήσει εμπράκτως ότι παραδίδει τα κλειδιά της διακυβέρνησης στους ξένους και μετατρέπει και επισήμως την Ελλάδα σε προτεκτοράτο. Γεγονός ιδιαίτερα οδυνηρό για τη χώρα και τους πολίτες της.
Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου εδώ και ενάμιση χρόνο έχει εκχωρήσει σημαντικό μέρος της εθνικής κυριαρχίας, με την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης και την υπογραφή του Μνημονίου. Οι εξελίξεις, όμως, μετά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, κατά την οποία αποφασίστηκε η στήριξη της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, είναι ραγδαίες, αποκαλύπτοντας ότι, ουσιαστικά, η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς ξένης κατοχής. Κι αυτό γιατί ο Γ. Παπανδρέου αποδέχθηκε τη σύσταση ομάδας Ευρωπαίων τεχνοκρατών, που θα αναφέρονται απευθείας στους Μ. Μπαρόζο και Ο. Ρεν και θα έχουν εξουσία υπερυπουργών.

Είναι αδιανόητο ότι η κυβέρνηση, την οποία ο ελληνικός λαός εμπιστεύθηκε με την ψήφο του για να κυβερνήσει αυτό τον τόπο, παραχωρεί την άσκηση του δικαιώματος διακυβέρνησης στους τοποτηρητές της Ευρώπης, οι οποίοι εγκαθίστανται στη χώρα για να ελέγχουν τη λειτουργία των υπουργείων, με δικαίωμα να παρεμβαίνουν όποτε κρίνουν απαραίτητο. Στην πραγματικότητα, οι υπουργοί της κυβέρνησης, αλλά και το Μαξίμου, θα περνούν τις επιλογές τους μέσω των επικεφαλής της ειδικής ομάδας, η οποία και θα έχει το δικαίωμα του τελικού o.k. για κάθε κυβερνητική απόφαση. Από τις αποκρατικοποιήσεις, μέχρι την κοινωνική πολιτική για την απασχόληση, την υγεία και την Παιδεία.
Είναι θλιβερό ο πρωθυπουργός μιας χώρας, που μπορεί να απειλείται με οικονομική χρεοκοπία, αλλά διακρίνεται για την εθνική της υπερηφάνεια, να φθάνει στο έσχατο σημείο υποτέλειας, ώστε να καταδικάζει την πατρίδα του, εκτός από τη φτώχεια, και σε τέτοιο εξευτελισμό που καταρρακώνει κάθε έννοια εθνικής αξιοπρέπειας. Και, από την άλλη, να έχει και το θράσος να κατηγορεί την αντιπολίτευση γιατί δεν συναινεί σε μια πολιτική του που μετατρέπει την Ελλάδα σε αποικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου