Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Πορεία χωρίς γυρισμό

Οι σύμβουλοι επικοινωνίας του πρωθυπουργού, περί τους δεκαπέντε, επιδίδονται από την προηγούμενη Πέμπτη, άμα τη πρωθυπουργική επιστροφή εκ Βρυξελλών, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις προκειμένου να αποφανθούν αν τα τέλη του Σεπτέμβρη ή οι αρχές του Οκτώβρη είναι η ημερομηνία για να διεξαχθούν εθνικές εκλογές.

ΘΕΩΡΟΥΝ ότι το νέο δάνειο είναι η μόνη ευκαιρία να έρθει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, αναστρέφοντας την περιρρέουσα αρνητική -έως εχθρική- πολιτική ατμόσφαιρα υπέρ της κυβέρνησης. Κυρίως πιστεύουν ότι μπορεί το δάνειο να ανατρέψει την αποτύπωση των συνεχών μετρήσεων, που δίνει προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με 4 και πλέον μονάδες. Φυσικά είναι «αλλού», ώστε να πιθανολογούν ακόμη και… αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ. Γιατί μόνον υπό αυτόν τον όρο ο Γ. Παπανδρέου συζητά το ενδεχόμενο εκλογών. Ιδού τα επιχειρήματα υπέρ των εκλογών που ακούστηκαν στη Νεφελοκοκκυγία Μαξίμου: Α) Η κοινή γνώμη να εμπεδώσει την άποψη ότι η συμφωνία είναι η προϋπόθεση για την επίλυση του χρέους και να αντιληφθεί ότι επετεύχθη μόνον χάρη στη διεθνή παρουσία του Γιώργου. Ξεχνούν ότι έρχεται από πίσω η «ουρά», που πρέπει να περάσει από τη Βουλή και καλείται Μνημόνιο ΙΙΙ, με όσα αυτό θα συνεπάγεται για την επιβολή και νέων μέτρων. Β) Η κοινή γνώμη να διαπιστώσει ότι η κυβέρνηση εργάζεται εντατικά με καίριο στόχο την επιστροφή στην ανάπτυξη (όρα και δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου, που διεκδικεί μέρος δόξας Βενιζέλου). Ομως, για να εμπεδωθεί η διαπίστωση από τον άνεργο ή το δεινώς φορολογούμενο Πολίτη, πρέπει να δει και χειροπιαστό αποτέλεσμα. Με επικοινωνιακά σχέδια επί χάρτου, η ανάπτυξη είναι αδύνατον να… διαπιστωθεί. Γ) Να επιλεγεί νέα ορολογία που να περάσει στην κοινωνία μέσω των πρωθυπουργικών λόγων -να μην παραλείψουν να εξηγήσουν στον πρωθυπουργό και τη σημασία της στην απλοελληνική, προς αποφυγή παρεξηγήσεων-, μέσω των παρεμβάσεων των στελεχών στις κομματικές συγκεντρώσεις, αλλά κυρίως μέσω των «τηλεοπτικών παράθυρων», στα οποία επιδίδονται οι υπουργοί. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι λέξεις προς άμεσο εξοβελισμό είναι όσες έχουν νοηματικά συνδεθεί με τους όρους «πτωχεύσεις», «τιτανικούς», «καταρρεύσεις», «οίκους αξιολόγησης», «συναίνεση», και να προβληθεί η συνήθης πασοκική ορολογία όπως «κοινωνική δικαιοσύνη», «δίκαιο φορολογικό σύστημα», «ισονομία» και το… διά πάσαν νόσον «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά». Θα εργαστούν, δηλαδή, για τον κ. Γ. Μπαμπινιώτη, ευαισθητοποιώντας τα γνωστά πασοκικά παλαιοκομματικά αντανακλαστικά.
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ όταν διαπιστωθεί ότι οι Πολίτες είναι ήδη «φευγάτοι»; «Θα συνεχίσουμε όπως είμαστε και όσο αντέξουμε», είναι η απάντηση. Δεν αντιλαμβάνονται ότι το μέλλον φυγείν αδύνατον; Ητοι, εκλογές κοντή γιορτή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου