Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Το “εθνικό όχι” στη χρεοκοπία

Λιγότερο από 24 ώρες μετά την on the record αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας, έστω και… επιλεκτικής, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών πήρε την πολιτική απάντηση από τον Αντώνη Σαμαρά.


Μιλώντας ενώπιον του ακροατηρίου της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πήρε θέση δίπλα στην κοινωνία που δοκιμάζεται, και έσπευσε να διατρανώσει ένα «εθνικό όχι» στη χρεοκοπία, με όποια μορφή κι αν μπορεί αυτή να έχει.
«Και μόνο η εκφορά της, μπορεί να γίνει αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Η λέξη χρεοκοπία απαγορεύεται στο λεξιλόγιό μας. Και αυτό ισχύει είτε για την ελεγχόμενη, την επιλεκτική, την περιορισμένη, ακόμη κι αν γίνεται αναφορά στον αγγλικό όρο selective default», δήλωσε ο
Αντώνης Σαμαράς, προτού επαναλάβει την ξεκάθαρη θέση την οποία έχει διατυπώσει εδώ και πολλούς μήνες, για έκδοση ευρωομολόγων από τις Βρυξέλλες, ως διέξοδο στην κρίση χρέους της Ελλάδας, και συνολικά της ευρωζώνης, ενώ έδειξε και πάλι με νόημα τον δρόμο της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, προκειμένου να αρθούν οι υφεσιακές επιπτώσεις του στην ελληνική οικονομία.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε συνολική επίθεση κατά της Κυβέρνησης, για την πολιτική την οποία εφάρμοσε στην οικονομία, ενώ αποδόμισε και την προοπτική του δημοψηφίσματος, το οποίο προπαγανδίζει η Κυβέρνηση για το φθινόπωρο. «Δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από εκτόνωση της λαϊκής αγανάκτησης. Τα καλύτερο δημοψήφισμα είναι οι εκλογές», ήταν τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά.
Σε συνέχεια της χθεσινής παρέμβασής του στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από όλους να ενστερνιστούν μια στάση εκλογικής ετοιμότητας, καλώντας τα κομματικά στελέχη της Συγγρού σε επαγρύπνηση. «Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε η ρήξη με το χθες, και να θεμελιώσουμε ένα διαφορετικό αύριο», κατέληξε εν μέσω πυκνών χειροκροτημάτων.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου