Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Κοροϊδεύουν τον κόσμο με τις συντάξεις


Δεν υπάρχει μέρα που να μην αποκαλύπτεται ένα ψέμα που έχει πει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στον κόσμο. Κι επειδή το ψέμα, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει κοντά ποδάρια, οι πολίτες μαθαίνουν πολύ γρήγορα την αλήθεια.
Είναι βέβαια επώδυνη με την κυβέρνηση που μπλέξαμε αλλά που θα πάει θα έλθει και η τιμωρία.
Το τελευταίο κρούσμα των Πινόκιο του ΠΑΣΟΚ ακούει στο όνομα κατώτερες συντάξεις του ΟΓΑ και του ΙΚΑ. Όλες τις προηγούμενες ημέρες ο
υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, και πρώην πρόεδρος εργαζόμενων να θυμίσουμε, υποστήριζε ότι δεν θα μειωθούν οι κατώτερες συντάξεις. Και για να καταλάβετε για τι λεφτά μιλάμε ένα παράδειγμα: Αγρότης που στο παρελθόν δεν είχε δώσει εισφορές παίρνει 365 ευρώ σύνταξη. Αυτό λοιπόν το ποσό, που είναι ένα γεύμα στα ακριβά εστιατόρια που πηγαίνουν οι αγαπητοί εθνοπατέρες μας, θέλει να το κόψει η κυβέρνηση του μνημονίου. Στο μεταφρασμένο κείμενο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα αναφέρεται ξεκάθαρα ότι θα υπάρξει μείωση των βασικών μισθών σε ΟΓΑ και ΙΚΑ.
Βγήκε λοιπόν πρωί – πρωί ο κ. Κουτρουμάνης στα κανάλια και είπε ότι είναι λάθος… μετάφραση, ότι εννοεί ότι θα μειωθεί η δαπάνη συντάξεων για το ΟΓΑ και άλλα τέτοια απίστευτα και ανόητα για τους υπηκόους που ακούνε και μένουν με ανοικτό το στόμα.
Αλλά, μπορεί κανείς να τους πιστέψει πια. Από το “λεφτά υπάρχουν” του Παπανδρέου, στο “αν πάρω νέα μέτρα θα σημαίνει ότι απέτυχα” του Παπακωνσταντίνου, από το αποτυχημένο Μνημόνιο 1 στο νέο Μνημόνιο που κι αυτό θα αποτύχει.
Δεν έχει νόημα πια να μιλάμε για μια ανεκδιήγητη κυβέρνηση που κοροϊδεύει τον κόσμο. Είναι ανάξιοι λόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου