Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Μεγάλη ιδέα…

Κυβερνητικά στελέχη, με τη συμπλήρωση της επτάμηνης θητείας Καμίνη ως δημάρχου, εκφράζουν την πλήρη απογοήτευσή τους. Λένε ότι πρόκειται για έναν τυπολάτρη, εγωκεντρικό, συγκεντρωτικό και αναποτελεσματικό στη διοίκηση, που δεν διαθέτει έμπνευση ούτε και σχέδιο για την πρωτεύουσα. Ταυτόχρονα, σπεύδουν να αποδώσουν την ευθύνη της επιλογής του στον έντιμο Φώτη Κουβέλη:
«Αυτός τους πρότεινε Καμίνη και εκείνοι τον αποδέχθηκαν, γιατί επιδιώκουν σε τοπικό επίπεδο -πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για μητροπολιτικό δήμο- ευρύτερες συνεργασίες».
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι αν δεν είχε προηγηθεί εκείνη η περιβόητη εμφάνιση του επίκουρου Καμίνη ως «Συνηγόρου του Πολίτη» στο πρώτο(!) Υπουργικό Συμβούλιο της νεοορκισθείσας κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, το επιχείρημα «επιλογή Κουβέλη», που σήμερα προβάλλεται από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ αλλά και στελέχη της Ιπποκράτους -αποτασσόμενοι άπαντες Καμίνη!- θα μπορούσε να είχε βάση. Ομως, όλοι θυμόμαστε τον πρωθυπουργό να εισάγει τον Καμίνη στους εμβρόντητους υπουργούς, λες και ήταν το μέγιστο θέμα για να ασχοληθεί πάραυτα η κυβέρνηση. Χρειάστηκαν λίγες μέρες, μετά τις δημοτικές εκλογές, για να αποκαλυφθεί η λαθεμένη κυβερνητική επιλογή, ενώ η Φώφη Γεννηματά πρόσφερε λύση. Στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο παραιτήθηκαν δύο σύμβουλοι, από τους πλέον έμπειρους σε θέματα Αυτοδιοίκησης, κι εκείνος -δήμαρχος πλέον!- έτρεχε στο διάδρομο να τηλεφωνήσει στον κατάπληκτο Γιάννη Ραγκούση τι πρέπει να κάνει. Για το γεγονός ότι είναι ανεπαρκής και πολιτικά ανώριμος για το Δήμο της Αθήνας -που από μόνος του συγκεντρώνει στο μέγιστο βαθμό την παθογένεια του συνόλου των ελληνικών πόλεων- είναι παράλογο να αναζητηθούν ευθύνες στον Καμίνη. Και… Πρόεδρος της Δημοκρατίας να του πρότεινε ο Γιώργος να γίνει, θα έσπευδε πιστεύοντας για τον εαυτό του ότι είναι και ο πλέον κατάλληλος. Ανθρώπινες αδυναμίες. Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να αποδειχθεί εμπαθής στο θέμα του χειρισμού του 9,84, ψυχρός στα προβλήματα των υπαλλήλων καθαριότητας, προσβλητικός με τους μετανάστες. Πρόσφατα προστέθηκε και η προσφυγή του στη Δικαιοσύνη απαιτώντας αποζημίωση γιατί η «επιθετικότητα» της Αστυνομίας οδήγησε τους «κουκουλοφόρους» να μην αφήσουν μάρμαρο για μάρμαρο στην πλατεία Συντάγματος, προκαλώντας θυμηδία στους αρμόδιους κυβερνητικούς και τους Αθηναίους!
ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ -Κύριος οίδε τι έπεται ακόμη!- το σκάνδαλο μίζας στον πιο ευαίσθητο οργανισμό περίθαλψης του Δήμου: Στους αστέγους, όπου τη διαχείρισή του ο Καμίνης είχε αναθέσει σε στενό συνεργάτη του. Αλλωστε όλη η ομάδα του προεκλογικού του επιτελείου βολεύτηκε σε διευθυντικές καλοπληρωμένες θέσεις του Δήμου. Δεν πιστεύω να αναμένετε ότι ο κ. Καμίνης έχει την ευαισθησία να παραιτηθεί. Αυτός πιστεύει ότι μας κάνει και… χάρη που είναι δήμαρχος Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου