Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Κερατέα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές σε Εύβοια και Ζάκυνθο

Ελλάδα: Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Κερατέα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές σε Εύβοια και Ζάκυνθο
Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Κερατέα Αττικής. Οι επικεφαλής της επιχείρησης έχουν αρχίσει να αποδεσμεύουν σταδιακά και τα οχήματα που επιχειρούν επί τόπου, καθώς, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά σύντομα θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, έχοντας ομως κάψει εκτάσεις χαμηλής βλάστησης. Οι αξιωματικοί της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού του πυροσβεστικού σώματος εξετάζουν την εκδοχή του εμπρησμού.
    Αντίθετα αυξάνονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δύσβατη δασική περιοχή της Εύβοιας, μεταξύ Αγίου και Αγιόκαμπου. Επί τόπου επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 27 οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν 11 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνει σημαντικά ο δυνατός άνεμος που πνέει στην περιοχή και φθάνει τα 7 και κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά που ξέσπασε σε ρεματιά στην περιοχή Νερατζούλες Αργασίου, στη Ζάκυνθο. Στην περιοχή επιχειρούν 9 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ένα ελικόπτερο.



Εκτύπωση E-mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου