Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Μνημόνια, πείνα, ανεργία και μιζέρια


Έχουμε μπερδευτεί με τα Μνημόνια, τα αναθεωρημένα προγράμματα, τους εφαρμοστικούς νόμους, τα μεσοπρόθεσμα. Δεν ξέρουμε τελικά τι είναι παλιό μέτρο και τι καινούργιο. Ίσως είναι ένα ακόμη κόλπο της κυβέρνησης αυτή η θολούρα. Να μας πάρουν αμπάριζα και εμείς να μην καταλάβουμε απολύτως τίποτε και από που μας ήρθε.
Κι ενώ λοιπόν διαβάσαμε πριν μερικές ημέρες το μεσοπρόθεσμο και είπαμε έστω και με πόνο “δόξα το Θεό” ξαφνικά ακούμε και για άλλα μέτρα και λέμε “βόηθα Παναγιά”.

Τα μέτρα που έρχονται εν μέσω θέρους και που θα τα νιώσουμε όλοι τους επόμενους μήνες θα μας θυμίσει τον δύσκολο χειμώνα της Κατοχής με πείνα, ανεργία και μιζέρια.
Η χιονοστιβάδα μέτρων δεν θα έχει προηγούμενο καθώς η επικαιροποίηση του Μνημονίου με στόχο την είσπραξη της 5ης δόσης είναι τόσο σκληρή που θα κλάψει πολύς κόσμος.
Το κακό είναι ότι η τρόικα έρχεται τέλη Ιουλίου για να συζητήσει για την… 6η δόση, οπότε αντιλαμβάνεστε τι μας περιμένει.
Σύμφωνα με τα όσα θα μας… εφαρμόσουν οι κυβερνώντες:
  • Μπαίνει λουκέτο σε δεκάδες φορείς του δημοσίου, πιθανότατα και στην ΕΡΤ ή μέρος αυτής. Οι εργαζόμενοι θα μπουν σε αναγκαστική εφεδρεία που οδηγεί σε απόλυση.
  • Φυσικά οι απολύσεις στο Δημόσιο δεν θα έχουν μέτρο, όποιον πάρει ο χάρος αφού ουσιαστικά καταργείται εμμέσως η μονιμότητα. Εδώ που τα λέμε καλά κάνει και καταργείται αλλά ποιοι είναι αυτοί που θα κρίνουν τις απολύσεις; Οι “πράσινοι” διευθυντές και σύμβουλοι;
  • Κόβεται μεγάλο μέρος από το εφάπαξ και τις επικουρικές συντάξεις, πιθανότατα μέχρι το τέλος του έτους.
  • Έρχεται νέο εργασιακό και συνταξιοδοτικό με νέες περικοπές και τα περήφανα γηρατειά να κλαίνε με μαύρο δάκρυ.
  • Μέσα στο καλοκαίρι θα ανακοινωθεί η νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών και θα είναι έξω πολλά επαγγέλματα
  • Κόβονται κοινωνικά επιδόματα
  • Έρχεται το ενιαίο μισθολόγιο που θα βάζει χέρι ακόμη και στα οικογενειακά επιδόματα
  • Μέσα στον Σεπτέμβριο θα ανακοινωθούν οι αυξήσεις ΦΠΑ, οι φόροι στα ακίνητα και οι φόροι εισοδήματος με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Φυσικά θα είναι αναδρομικό το χαράτσι
Φυσικά όλα είναι υπό αίρεση προς το χειρότερο αφού οι επιτηρητές που θα έλθουν και θα μπουν καπέλο στους υπουργούς, μπορούν να… συνδράμουν τεχνικά όπως λέει και η κυβέρνηση, και να ζητήσουν κι άλλα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου