Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

“Η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερα από 15 χρόνια για να επανέλθει”


Η Ελλάδα θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο για να λύσει τα προβλήματα χρέους από ότι πολλοί στην Ευρώπη τώρα αναγνωρίζουν , τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ.
Ο Βουλφ, πρώην ηγέτης στην συντηρητική παράταξη της Μέρκελ, μιλώντας στην τηλεόραση του ZDF , ανέφερε ότι υπάρχει ανάγκη ενός συνολικού σχεδίου για την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.
«Δεν μπορεί να είναι κάτι που θα είναι αρκετό για μια περίοδο τριών χρόνων αλλά θα πρέπει να προσφέρει λύσεις στο πρόβλημα που θα καλύπτουν τα επόμενα 10 με 15 χρόνια» τόνισε ο...
Βουλφ.
«Και η Ελλάδα θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο από ότι κάποιος στην Ευρώπη θα νόμιζε» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας, του οποίου ο ρόλος στην Γερμανία έχει περιορισμένες ειδικές εξουσίες.
Ο Βούλφ επίσης τόνισε ότι οι τράπεζες και οι οίκοι αξιολόγησης θα πρέπει να είναι σε μεγαλύτερο βαθμό υπόλογοι για τον ρόλο τους στην κρίση.
«Βλέπουμε τράπεζες και οίκους αξιολόγησης να παίζουν τα παιχνίδια τους και κερδίζουν περισσότερα και περισσότερα χρήματα αλλά δεν παίρνουν μέρος με τον κατάλληλο τρόπο στην επίλυση της κρίσης» είπε ο Βουλφ , κάτι που είναι μη αποδεκτό και εξοργίσει τον κόσμο.
«Οι αρχές της πολιτικής θα πρέπει να ιεραρχηθούν ξανά. Χρειαζόμαστε μια αναδιάρθρωση των τραπεζών, χρειαζόμαστε διαφορετικές δομές για τους οίκους αξιολόγησης και προφανώς χρειαζόμαστε περισσότερους μηχανισμούς κυρώσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου